İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8404 %0.10
55,7701 %-0.21
6.736,19 %-1.45
85.835,09 %-0.10
Muhalif. Sarıkamış Şehitleri Allahuekber Dağıları’nda anıldı

Sarıkamış Şehitleri Allahuekber Dağıları’nda anıldı

Sarıkamış Şehitleri Allahuekber Dağıları’nda anıldı
Okunma Süresi: 2 dk

KARS (AA) Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) üyeleri, Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla Allahuekber Dağları'na tırmanış yaparak şehitleri andı.

Erzurum, Kars ve Ardahan illerinin sınırlarında uzanan tektonik yapılı 3 bin rakımın üstündeki Allahuekber Dağları her mevsim dağcıların tırmanış rotasında yer alıyor.

Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla Kars, Iğdır ve Kağızman'dan gelen dağcılar, KARSDAK öncülüğünde Selim ilçesinin Sarıgün köyünde bir araya gelerek yürüyüşe başladı.

Şiddetli rüzgara rağmen grup üyeleri Allahuekber Dağları'nın 3 bin 180 rakımlı Şehitlik Zirvesi'ne çıkarak tırmanışı tamamladı.

Zirvedeki anıtta İstiklal Marşı okuyan dağcılar, şehitler için dua etti.

KARSDAK Başkanı Özfer Koçak, AA muhabirine, Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla 26 sporcuyla etkinlik yaptıklarını belirterek, "Güzel bir faaliyet oldu, sabah 06.00'da başladık, 11.00'de zirveye ulaştık. Zirvede aşırı rüzgar ve sis vardı, sporcularımız başarılı bir şekilde zirve yaptılar." diye konuştu.

Iğdır Dağcılık ve Bisiklet Kulübü Başkanı Özer Gonca, şehitleri anmak için ilçeye geldiklerini belirterek, dağcılara etkinlik için teşekkür etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız