İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6297 %0.14
55,7336 %-0.00
6.482,85 %-1.76
81.590,73 %-2.35
Muhalif. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Aksaray’da Astronomi Kütüphanesi’nin açılışını yaptı:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Aksaray’da Astronomi Kütüphanesi’nin açılışını yaptı:

”Dünyanın geleceğinde söz sahibi olmak istiyorsanız, bizim çocuklarımız ve evlatlarımız gelecekte daha iyi bir ülkede yaşasınlar istiyorsak, uzay çalışmaları yapmak bir tercih değil, bir zorunluluktur”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Aksaray’da Astronomi Kütüphanesi’nin açılışını yaptı:
Okunma Süresi: 2 dk

AKSARAY (AA) Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Dünyanın geleceğinde söz sahibi olmak istiyorsanız, bizim çocuklarımız ve evlatlarımız gelecekte daha iyi bir ülkede yaşasınlar istiyorsak, uzay çalışmaları yapmak bir tercih değil, bir zorunluluktur." dedi.

Varank, Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki Astronomi Kütüphanesi açılış töreninde, Aksaray'a böyle güzel bir eseri kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Uzay alanında Türkiye adına büyük bir yarış olduğunu belirten Varank, şöyle konuştu:

"Bu yarışta önde olanlar aslında dünya siyasetinde ve ekonomisinde ileride söz sahibi olacak. Bu yarıştan kopmamak için büyük bir gayretle mücadele ediyoruz. Ben, uzun bir konuşmamın ardından 'Uzay lüks değil' demiştim. Aklı sıra muhalif basın benimle dalga geçmeye çalıştı ama ben tekrar söylüyorum. Evet uzay çalışmaları asla lüks değildir. Dünyanın geleceğinde söz sahibi olmak istiyorsanız, bizim çocuklarımız ve evlatlarımız gelecekte daha iyi bir ülkede yaşasınlar istiyorsak, uzay çalışmaları yapmak bir tercih değil, bir zorunluluktur. Biz de bunu sonuna kadar götüreceğiz. Burada harcayacağımız her bir kuruşun ne kadar yüksek katma değer getirdiğini, çocuklarımızı, evlatlarımızı nasıl geliştirdiğini biz gayet iyi biliyoruz."

Varank, uzay çalışmalarının bir parçası olan astronominin Aksaray'da gündeme gelmesinden çok memnun olduğunu kaydetti.

Konuşmasının ardından Varank, beraberinde protokol üyeleriyle Astronomi Kütüphanesi'nin açılış kurdelesini kesti, kütüphanenin şehre ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Varank, daha sonra Türk mühendislerince geliştirilen uzay teleskopunu test etti.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız