İstanbul
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6338 %0.14
55,8811 %0.26
6.517,87 %-1.23
81.818,79 %-1.94
Muhalif. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyarbakır annelerini ziyaret etti:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyarbakır annelerini ziyaret etti:

”Bu evlat nöbetinin inşallah hayırla sonuçlanacağına inanıyoruz. Devlet olarak bu evlatlarımızı aileleriyle buluşturmak için her türlü mücadeleyi sınır içinde, sınır dışında veriyoruz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyarbakır annelerini ziyaret etti:
Okunma Süresi: 3 dk

DİYARBAKIR (AA) Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyarbakır annelerinin oturma eylemine ilişkin, "Bu evlat nöbetinin inşallah hayırla sonuçlanacağına inanıyoruz. Devlet olarak bu evlatlarımızı aileleriyle buluşturmak için her türlü mücadeleyi sınır içinde, sınır dışında veriyoruz." dedi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı evlat nöbeti 1011'inci gününde sürüyor.

Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Bakan Varank, HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti, onlara karanfil verdi.

Ellerinde Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğrafıyla Varank'ı karşılayan aileler, evlatlarının dağa nasıl kaçırıldığını anlattı, terör örgütü PKK ile HDP'ye tepkilerini dile getirdi.

Burada konuşan Varank, ailelerin tek isteğinin evlatlarına kavuşabilmek olduğunu söyledi.

Bu 1011 günlük kutlu nöbette 35 evladın geri döndüğünü belirten Varank, 300'ün üzerinde ailenin her birinin de evlatlarına kavuşmak istediğini ifade etti.

Varank, evlat mücadelesinin kutlu bir mücadele olduğunu dile getirerek, "Bağırları yanan, ciğerleri yanan anneler, babalar 1011 gündür bu adreste nöbet tutuyorlar. Bu adres demokratik siyaset yaptığını iddia eden HDP'nin il başkanlığının önü. Buradaki her bir ailemizin ısrarla söylediği şey şu; 'Evlatlarımızı HDP'nin ilçe binalarından, il binalarından kandırarak dağa götürdüler ve bu evlatlarımız 14, 15 yaşında çocuklar.' Burada ailelerimizin tüm Türkiye'ye verdiği mesajı çok önemsiyoruz. Ülkemizde terör örgütünü ve terör örgütüne payandalık yapan siyasetçileri görmek istemiyoruz." diye konuştu.

Bu ailelerin de bunu adeta haykırarak tüm Türkiye'ye ilan ettiğini anlatan Varank, ailelerin bir an önce evlatlarına kavuşması için dua ettiklerini aktardı.

"Evlatlarımızı aileleriyle buluşturmak için her türlü mücadeleyi veriyoruz"

Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu evlat nöbetinin inşallah hayırla sonuçlanacağına inanıyoruz. Devlet olarak bu evlatlarımızı aileleriyle buluşturmak için her türlü mücadeleyi sınır içinde, sınır dışında veriyoruz. İnşallah evlatlarına, bu ailelerimiz kavuşacaklar ama Türkiye de bu terör, terörist belasından ve teröre payandalık yapan, terör örgütüne adam kazandırmak için 1415 yaşında çocukları kandıran siyasi görünümlü teröristlerden de inşallah kurtulacak. Bu mücadeleyi buradaki Kürt kardeşlerimizle beraber vereceğiz. Siyaset olarak kararlıyız."

Bu dirayeti gösteren, bu mücadeleyi veren aileleri kutladığını ifade eden Varank, onlara bu mücadelelerinde kolaylık diledi.

Varank, hükümet ve Cumhur İttifakı olarak onların yanında olduklarını dile getirerek, "İnşallah bu mücadeleyi en güzel şekilde tamamladıklarında, evlatlarına, her bir ailemiz kavuştuğunda beraberce sevineceğiz. Allah yardımcıları olsun." ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Vali Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır milletvekili Ebubekir Bal da yer aldı.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız