İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7883 %0.08
56,1083 %-0.08
6.865,89 %0.94
80.449,20 %-0.65
Muhalif. Samsun’da TOKİ tarafından yaptırılan Toybelen Sanayi Sitesi’nde dükkanların teslimi başlıyor

Samsun’da TOKİ tarafından yaptırılan Toybelen Sanayi Sitesi’nde dükkanların teslimi başlıyor

Samsun’da TOKİ tarafından yaptırılan Toybelen Sanayi Sitesi’nde dükkanların teslimi başlıyor
Okunma Süresi: 2 dk

SAMSUN (AA) TOKİ'nin Samsun'un Atakum ilçesinde 700 dönüm alanda yaptırdığı Toybelen Küçük Sanayi Sitesi'nde hak sahiplerine dükkan tesliminin başlayacağı bildirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, projenin Türkiye'nin en kapsamlı dönüşüm projelerinden biri olan, 1526'sı sanayi, 44'ü ticari tip olmak üzere toplam 1570 iş yerinden oluşan Toybelen Küçük Sanayi Sitesi'nde hak sahiplerine dükkan tesliminin 9 Aralık Pazartesi günü başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, Gülsan Sanayi Sitesi'nde aktif olarak çalışan esnafın kura ile belirlenen dükkanlarının 1221'inin teslimatının 9 Aralık'tan 28 Ocak 2025'e kadar gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Türkiye'deki en kapsamlı dönüşüm projelerinden birinin Samsun'da hayata geçirildiğine işaret ederek, "Sağlıklı kentler ve kentsel dönüşüm bizim için olmazsa olmaz. Başta Cumhurbaşkanı'mıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza ve şehrimizim tüm dinamiklerine teşekkür ediyorum. Esnafımızı daha modern dükkanlara kavuştururken şehrimize de yepyeni bir yaşam alanı kazandıracak, kentin çehresini değiştirecek projenin Samsun'umuza, esnafımıza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Daha önce Toybelen'den dükkan alamayan esnafa yönelik de çalışma yaptıklarını anlatan Doğan, "Büyükşehir Belediyesi olarak satın almak istediğimiz ancak henüz ödemesi tamamlanmamış dükkanlarımızı da TOKİ'ye devrederek, esnafımızın satın almasının yolunu açacağız. Gülsan'daki esnafımız için bu adımı atacak, onlara bu kolaylığı sağlayacağız. Toybelen'den dükkan alamadığı için mağdur olan esnafımızın mağduriyetini gidereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız