İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6427 %0.14
55,8633 %0.20
6.580,62 %-0.28
84.254,02 %1.53
Muhalif. SamsunAmasya ve AmasyaHavza bölgesel tren seferleri yeniden başladı

SamsunAmasya ve AmasyaHavza bölgesel tren seferleri yeniden başladı

SamsunAmasya ve AmasyaHavza bölgesel tren seferleri yeniden başladı
Okunma Süresi: 2 dk

AMASYA (AA) Yol iyileştirme çalışmaları nedeniyle ara verilen SamsunAmasya ve AmasyaHavza bölgesel tren seferleri, yeniden başladı.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Garı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yaklaşık 7 yıllık aranın ardından AmasyaSamsun ve AmasyaHavza arasında yolcu treni seferlerinin yeniden başlamasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyet tarihinin ilk demir yolu hatlarından SamsunSivas demir yolu güzergahında bulunan Amasya'nın, 2015 yılına kadar gerçekleşen yük ve yolcu taşımacılığının önemli bir merkezi olduğuna işaret eden Masatlı, "2015 yılında tarihinin en kapsamlı yenileme ve modernizasyon çalışmalarını yaşayan bu hat, toplam 350 milyon avro gibi bir rakamla neredeyse baştan inşa edilmiştir. Hattımız yaklaşık 2 yıldır yük taşımacılığı yapmaktaydı. Şimdi tüm hazırlıkların tamamlamasıyla AmasyaSamsun ve AmasyaHavza arasında karşılıklı yolcu treni seferlerini başlatıyoruz." dedi.

Günde bir kez AmasyaSamsun, üç kez de AmasyaHavza arasında karşılıklı seferler gerçekleştirileceğini anlatan Masatlı, "Bu seferler sayesinde halkımız demir yolunun konforundan ve ekonomik yönünden de faydalanacak. AmasyaSamsun arasında insan hareketliliği yaşanacaktır." ifadelerini kullandı.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise kültürlerinde demir yolunun önemli bir yer tuttuğuna dikkati çekerek, "Amasya'mıza yapılan yatırımdan dolayı Amasya halkı adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tren seferlerinin başlamasının bölge ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacağını düşüyorum. Amasya'ya hayırlar getirmesini diliyorum." diye konuştu.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Hasan Pezük de SamsunAmasya hattında tekrar yolcu taşımacılığına başlanmasının Kovid19 salgını ve hatta devam eden teknik çalışmalar nedeniyle biraz geciktiğini belirtti.

SivasSamsun arasında modernize edilen 133 kilometrelik SamsunAmasya ve 47 kilometrelik AmasyaHavza arasında bölgesel tren işletmeciliğinin eskisinden daha konforlu şekilde yeniden hizmete başladığını vurgulayan Pezük, şunları kaydetti:

"Yılda 200 bin yolcuya hizmet vermesi beklenen bölgesel trenlerimiz, SamsunAmasyaSamsun arasında sabah ve akşam olmak üzere toplam iki sefer, AmasyaHavzaAmasya arasında toplam 6 sefer yapacak. Her iki hattımızda da 4 vagonlu, 262 kişi kapasiteli dizel tren setlerimizle yolcularımıza rahat, ekonomik ve konforlu ulaşım hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Tarihimizde büyük öneme sahip, Kurtuluş Savaşı'mızın iz bırakan yerleşim merkezleri olan Samsun, Havza ve Amasya'yı birbirine bağlayacak bölgesel trenlerimizin yollarının açık olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından AmasyaHavza seferini yapan ilk tren, alkışlarla uğurlandı.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız