İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8108 %0.06
56,0814 %-0.01
6.832,32 %-0.49
81.316,01 %0.86
Muhalif. Sakarya ve Adana’daki kaçakçılık operasyonunda 18 milyon 500 bin makaron ele geçirildi

Sakarya ve Adana’daki kaçakçılık operasyonunda 18 milyon 500 bin makaron ele geçirildi

5 ton 370 kilogram tününe el konulan operasyonda 2 sanık gözaltına alındı

Sakarya ve Adana’daki kaçakçılık operasyonunda 18 milyon 500 bin makaron ele geçirildi
Okunma Süresi: 2 dk

SAKARYA (AA) Sakarya ve Adana'da düzenlenen operasyonda 18 milyon 500 bin boş makaron (filtreli sigara kağıdı) ile 5 ton 370 kilogram tütün ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Son bir yıl içerisindeki operasyonlarıyla yaklaşık 4 ton kaçak tütün ile 3 milyon 700 bin dolu ve boş makaron ele geçiren Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu malzemeyi şehre getiren araçların tespiti için çalışma başlattı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirli aralıklarla kaçak tütün ve makaron getirdiğini belirledikleri bir tırı takibe aldı. Tırın Adana'dan kaçak tütün ve makaron yükleyerek Sakarya'ya dönüşe geçtiğini tespit eden ekipler, operasyonu gerçekleştirdi.

Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen tırdaki aramada, piyasa değeri 15 milyon 625 bin lira olan 5 ton tütün ile 8 milyon 500 bin boş makaron ele geçirildi, tır sürücüsü S.Y. gözaltına alındı.

Ekipler, ayrıca tırın kaçak tütün ve makaronları yüklediği depoyu tespit ederek Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Adana İl Jandarma Komutanlığını bilgilendirdi.

Bilgi paylaşımı ve koordinasyonun ardından Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tırın yüklendiği depoya operasyon düzenledi.

Yüreğir ilçesindeki depo ve bir kamyonetteki aramada piyasa değeri 5 milyon lira olan yaklaşık 10 milyon boş makaron ile 370 kilogram tütün ele geçirildi, 1 zanlı gözaltına alındı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız