İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3386 %0.13
55,1938 %-0.19
6.620,40 %-0.37
82.706,00 %-0.47
Muhalif. Sağanak sebebiyle Ankara Çayı’nın taşmasıyla mandıra ve bahçeler sular altında kaldı

Sağanak sebebiyle Ankara Çayı’nın taşmasıyla mandıra ve bahçeler sular altında kaldı

Sağanak sebebiyle Ankara Çayı’nın taşmasıyla mandıra ve bahçeler sular altında kaldı
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Başkentte bugün etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle Ankara Çayı'nın taşmasıyla mandıra ve bahçeler sular altında kaldı.

Sağanağın ardından su seviyesi yükselen ve tam kapasiteye ulaşan Ankara Çayı, Sincan ilçesi Ahi Evran Mahallesi'nde taşkınlara neden oldu.

Çayın bitişiğindeki bölgede çiftçilik ve hayvancılık yapanların bulunduğu yerler sular altında kaldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, su basan bölgede mahsur kalan 2 kişiyi kurtardı.

"Set komple patladı"

Bahçesi sular altında kalan Barış Türkdoğan, arazide çalıştığı sırada sağanağın başladığını ve bir süre sonra Ankara Çayının etrafındaki setin yıkılma sesini duyduklarını belirterek "Setin patladığını duyunca babama ve işçilere haber verdim. Hemen önemli eşyalarımızı almaya çalıştık, bir kısmını alabildik, bir kısmı kaldı." dedi.

2025 dakika içinde sel olduğunu ve bahçelerin sular altında kaldığını anlatan Türkdoğan, "Setteki tek patlama yeri onlarca sayıya ulaştı. Daha sonra set komple patladı. Bu set 1213 yıl önce yapıldı, artık çayı taşımıyor." diye konuştu.

Türkdoğan, bulundukları bölgede, sular altında kalan 8 bahçe ve bir mandıra olduğunu belirterek "Büyük kayıp yaşadık, malımız gitti, her şeyimiz gitti." ifadesini kullandı.

"Ekinlerimizin, malzemelerimizin hepsi gitti"

Bahçesi taşkından etkilenen Mukaddes Hotoman da çiftçilik yaptıkları bahçeyi 5 yıl önce kiraladıklarını aktararak "Taşkının ardından ekinlerimizin, malzemelerimizin hepsi gitti." sözleriyle mağduriyetini dile getirdi.

Hotoman, bölgenin tekrar ekin ekilebilecek hale getirilmesi için yetkililerden yardım isteyerek "İlk önce çayın setinin onarılması lazım. Bir an önce suların çekilmesini, kepçe gelmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız