İstanbul
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6315 %0.14
55,9172 %0.33
6.526,74 %-1.09
81.951,59 %-1.48
Muhalif. Rus market zinciri Belçika’da mağaza açtı

Rus market zinciri Belçika’da mağaza açtı

Rus market zinciri Belçika’da mağaza açtı
Okunma Süresi: 2 dk

BRÜKSEL (AA) Rusya'nın indirim market zinciri Mere, Rusya'ya birçok alanda yaptırım uygulayan Avrupa Birliği (AB) ülkesi Belçika'da ilk mağazasını açtı.

Rusya'da 2 binden fazla mağazası bulunan perakende zinciri Svetofor'a bağlı olarak Avrupa ülkelerinde faaliyet göstermek üzere 2018 yılında kurulan Mere şirketi, Almanya, Polonya, Romanya, Litvanya ve Letonya'nın ardından Belçika'da faaliyete başladı.

RusyaUkrayna savaşına ve AB'nin uygulamaya koyduğu yaptırımlara rağmen Mere'nin Belçika'daki ilk mağazası Brüksel yakınlarındaki Opwijk kasabasında açıldı.

İndirim marketi olarak faaliyet gösteren Mere, Belçika'daki Aldi, Lidl ve Colruyt gibi rakiplerinden daha uygun fiyatlara satış gerçekleştiriyor.

Markette satılan ürünlerin büyük kısmı AB üyeleri ile Türkiye ve Azerbaycan gibi ülkelerden tedarik ediliyor.

Rus gıda ürünleri AB yaptırımlarına tabi olmamasına rağmen mağazada yer almıyor.

Mağazada ürünler raflarda sergilenmiyor. Sadece uygun fiyatlı ürünlere yer verilen Mere'de bütün ürünler paletlerin üzerinde veya kolilerde satışa sunuluyor.

Bölgede yaşayanlar yeni açılan markete yoğun ilgi gösteriyor. Marketin kasasında ve otoparkında uzun kuyruklar oluşuyor.

Mere şirketi, yakın zamanda Belçika'daki şube sayısını 10'a çıkarmayı planlıyor.

Öte yandan, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldırmasıyla birlikte Belçika'da bulunan büyük maket zincirleri raflarından Rus ürünlerini kaldırmıştı.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız