İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8601 %0.05
55,7347 %0.15
6.726,26 %-0.06
83.968,00 %-3.32
Muhalif. Narin Güran’ın adı Sivas’ta parkta yaşatılacak

Narin Güran’ın adı Sivas’ta parkta yaşatılacak

Narin Güran’ın adı Sivas’ta parkta yaşatılacak
Okunma Süresi: 1 dk

SİVAS (AA) Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın adı, Sivas'taki parkta yaşatılacak.

Alibaba Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve Narin'in adı verilen parkın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, canice katledilen Narin'in anısını ve adını yaşatmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Narin'in, herkesin yüreğinde derin izler ve acılar bıraktığını belirten Uzun, "Bu acı olay tüm milletimizin yüreğini yaktı. O gülüşüyle, neşesiyle bu dünyayı güzelleştiren bir yavrumuzdu. Narin kızımıza kıyanlar, yaptıkları caniliklerin bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir." dedi.

Uzun, Narin'in adını ve anısını yaşatmak, onun yaşama sevincini ve masumiyetini unutmamanın en önemli görevlerden biri olduğunu aktararak, "Narin kızımızın adını bu parkta yaşatmayı aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olarak biliyoruz. Güzel ve sevinçli günlerimizi hatırlayalım ama acılı olayları da unutmayalım." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Uzun, Sivas Vali Yardımcısı İlhami Doğan ve diğer davetlilerle çocuklar "Narin Çocuk Parkı"nın açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız