İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3379 %0.13
55,1775 %-0.22
6.617,88 %-0.40
83.108,97 %0.04
Muhalif. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeniden Dünya Meteoroloji Örgütü Yürütme Konseyi üyesi oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeniden Dünya Meteoroloji Örgütü Yürütme Konseyi üyesi oldu

Genel Müdür Volkan Mutlu Coşkun: ”Bu temsil hem kurumumuzun ve ülkemizin uluslararası alanda saygınlığını ve görünürlüğünü artıracak hem de WMO’nun karar aşamalarında daha etkin yer almamızı sağlayacak”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeniden Dünya Meteoroloji Örgütü Yürütme Konseyi üyesi oldu
Okunma Süresi: 3 dk

ANKARA (AA) Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu yıl 19'uncusu düzenlenen Dünya Meteoroloji Kongresinde, Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) Yürütme Konseyi üyeliğine yeniden seçildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Haziran 2019'da 18'inci Dünya Meteoroloji Kongresi'nde oy birliğiyle WMO Yürütme Konseyi üyeliğine seçilen Bakanlığa bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün İsviçre Cenevre'de 193 üye ülke temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen 19'uncu Dünya Meteoroloji Kongresi'nde, 77 oy alarak yeniden WMO Yürütme Konseyi üyesi oldu.

Genel Müdür Volkan Mutlu Coşkun, 2027'de düzenlenecek 20'nci Dünya Meteoroloji Kongresi'ne kadar WMO Yürütme Konseyi'nde Avrupa Bölgesi'ni temsil edecek. 20232027 döneminde WMO Yürütme Konseyi'nin Avrupa Bölgesi, Coşkun ile Almanya, İngiltere, İsviçre, Fransa, Norveç, İtalya, Meteoroloji Genel Müdürleri tarafından temsil edilecek.

"Başarılar takım ruhu ile kazanılır"

Coşkun, yaptığı açıklamada, Yürütme Konseyi'nin, meteoroloji alanındaki uluslararası işbirliği ve koordinasyonunun adeta komuta merkezi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu temsil, hem kurumumuzun ve ülkemizin uluslararası alanda saygınlığını ve görünürlüğünü artıracak hem de WMO'nun karar aşamalarında daha etkin yer almamızı sağlayacak. Diğer yandan meteoroloji alanındaki uluslararası destek ve yardımları giderek artıran Meteoroloji Genel Müdürlüğü için WMO Yürütme Konseyi'nde temsil edilmek, bölgesindeki etkinliğini pekiştirmesi ve liderliğe yükselmesi için de fırsatlar sunacaktır. Başarılar takım ruhu ile kazanılır, bu başarıda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, Bakanlığımız çalışanlarına ve Dışişleri Bakanlığı Enerji ve Çevre Genel Müdürlüğü ile BM Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği ekibine teşekkür ediyorum."

Coşkun, WMO'nun, Birleşmiş Milletler'in iklim, hava durumu ve su konularındaki ihtisas kuruluşu olduğuna değinerek, şu bilgileri verdi:

"Günlük hava tahminlerinden kutuplardaki buzullarda meydana gelen değişikliklere, olağanüstü meteorolojik hadiselere yönelik erken uyarılardan afet risklerinin azaltılmasına, su kaynaklarının planlanması ve yönetilmesinden, spor etkinliklerinin planlanması ve uygulanmasına, şehir planlamasından turizme, ulaşımdan sanayi yatırımlarına kadar hayatın her alanında verilen meteorolojik hizmetlerin koordinasyonu, WMO tarafından yürütülüyor."

Seçildiği Yürütme Konseyi'nin, örgütün icra organı olduğunu belirten Coşkun, "Konseyin görevleri arasında, kongrede alınan kararları uygulamak, WMO programlarının koordinasyonunu sağlamak, bölge birlikleri ve teknik komisyonların tavsiyelerini değerlendirerek karara bağlamak, dönemsel bütçenin uygulanmasını yönetmek ve meteoroloji alanındaki uluslararası işbirliğini geliştirmek yer alıyor." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız