İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8467 %0.11
55,9581 %0.11
6.855,28 %0.30
86.284,52 %-0.13
Muhalif. Malatya’da Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

Malatya’da Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

Vali Seddar Yavuz: ”Kale ilçemizde memnuniyetle gördük ki yeni yapılarda herhangi bir sorun yaşanmadı. Okullarımızda ise sadece sıva çatlağı gibi küçük hasarların olduğunu öğrendik. Bu durum bize yeniden yapılan binaların güvenli olduğunu gösteriyor”

Malatya’da Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
Okunma Süresi: 2 dk

MALATYA (AA) Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Vali Seddar Yavuz başkanlığında Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Afet Koordinasyon Merkezi'nde kentte meydana gelen depremle ilgili alınan ve alınacak tedbirler ile hasar tespit çalışmaları ele alındı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, deprem gerçeği ve afetlerin bir kez daha kendini hatırlattığını belirtti.

Aradan geçen süre içerisinde birçok insanın deprem gerçeğini unutmuş olabileceğini ve binaları yıktırmamak için çaba sarf ettiğini aktaran Yavuz, "Bunu da anlayışla karşılıyoruz, insanların büyük emekleri var. Uzun süre biriktirdikleri emekle yaptıkları binaların yıkılması kolay kabul edilecek bir durum değil, hepimiz bunu anlayışla karşılıyoruz. Ancak şunu ifade etmem gerekir ki şehrimizin depreme dirençli, afetlere dayanıklı hale gelmesi için bu tür afetler aslında bir fırsattır." ifadesini kullandı.

Vali Yavuz, göreve başladıkları günden bu yana şehrin yapısını değiştirmek adına adımlar attıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Zaman zaman eleştiri aldık, zaman zaman da anlaşılmakta güçlük çektik ancak bugünkü depremle gördük ki şahsen misafirlerimizle birlikte oturduğumuz odada bile binanın sallandığını hissettik. İki katlı bir yapıdan bahsediyoruz, çok katlı bir bina bile değil. Bu nedenle, durumun ciddiyetini takdirinize bırakıyorum. Ciddi bir sarsıntıyla karşı karşıya kaldık. Kale ilçemize ve yakın kırsal mahallelere de taramalar devam ediyor. Kale ilçemizde memnuniyetle gördük ki yeni yapılarda herhangi bir sorun yaşanmadı. Okullarımızda ise sadece sıva çatlağı gibi küçük hasarların olduğunu öğrendik. Bu durum bize yeniden yapılan binaların güvenli olduğunu gösteriyor."

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, kentte yapılan saha incelemelerinde 11 okulda hafif sıva çatlakları ve küçük yapısal kusurlar tespit edildiği, önleyici tedbirler alınması amacıyla kent genelindeki tüm resmi, özel ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim öğretime yarın ara verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Ekipler, sahadaki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmekte olup, vatandaşların güvenliği için gerekli tüm önlemler hızla alınmıştır. Malatya genelinde yapılan incelemelerde herhangi bir ciddi yapısal hasarın bulunmadığı gözlemlenmiş olup deprem sonrasındaki duruma ilişkin detaylı veriler ve alınacak önlemlerle ilgili istişareler toplantıda ele alınmıştır." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız