İstanbul
Kapalı
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3680 %0.12
55,1427 %0.07
6.621,32 %0.12
82.912,71 %-0.74
Muhalif. Londra’da ”19 Mayıs” dolayısıyla gençlik şöleni düzenlendi

Londra’da ”19 Mayıs” dolayısıyla gençlik şöleni düzenlendi

Londra’da ”19 Mayıs” dolayısıyla gençlik şöleni düzenlendi
Okunma Süresi: 1 dk

LONDRA (AA) İngiltere'nin başkenti Londra'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlik şöleni gerçekleştirildi.

Londra'nın kuzeyindeki New River Stadyumu'nda düzenlenen gençlik şöleninde kortej yürüyüşü, öğrenci gösterileri ve spor müsabakaları yapıldı.

Öğrencilerin katıldığı şölende, şiirlerin okunmasının ardından halk oyunları gösterisi yapıldı.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, milli bayramların özellikle yurt dışında coşkuyla kutlanmasının büyük anlamlar taşıdığını vurgulayarak, "Bu kutlamalar, yeni neslimize, gençlerimize ve çocuklarımıza, bizi biz yapan değerleri aktarabilmenin çok önemli enstrümanları." ifadesini kullandı.

Ertaş, "Bu vesileyle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, bütün gazilerimizi ve Cumhuriyet'in kuruluşunda emeği geçen herkesi rahmet ve milletle anıyorum." dedi.

KKTC'nin Londra Temsilcisi Çimen Keskin de etkinliğe katılanların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Keskin, Atatürk'ün 104 yıl önce Samsun'da kurtuluş meşalesini yakarak başlattığı bağımsızlık mücadelesinin, zorlukların azim, birlik, beraberlik ve cesaretle aşılabileceğinin en önemli göstergesi olduğunu kaydetti.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız