İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6041 %0.08
55,7693 %0.04
6.599,49 %0.40
83.549,99 %2.67
Muhalif. Konya’da hastanede silahlı saldırıda doktorun öldürülmesine tepki

Konya’da hastanede silahlı saldırıda doktorun öldürülmesine tepki

Konya, Afyonkarahisar, Karaman ve Aksaray’da açıklamalarda bulunuldu

Konya’da hastanede silahlı saldırıda doktorun öldürülmesine tepki
Okunma Süresi: 2 dk

KONYA (AA) Konya, Afyonkarahisar, Karaman ve Aksaray'da doktorlar, meslektaşları Ekrem Karakaya'nın Konya Şehir Hastanesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesini kınadı.

Konya Tabip Odası Başkanı Bahadır Öztürk, Konya Şehir Hastanesi'nde, kardiyoloji doktoru Karakaya'nın poliklinikte silahlı saldırısı sonucu şehit edildiğini söyledi.

Karakaya'nın fotoğrafını yakalarına iliştiren çok sayıda doktor, yaşananlara tepki göstererek, saldırıyı kınayan pankartlar açtı.

Karaman

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik binası önünde toplanan sağlıkçılar, sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınadı.

Hastanede görevli Kardiyoloji Uzmanı Doktor Sümeyye Fatma Özer, "Hekimlik yalnız meslek değil, hiçbir ayrım gözetmeden insanlara hizmeti esas alan bir yaşam biçimidir. Hepimiz yaşamlarımızı insan hayatına adayacağımıza yemin ettik. Mesleğimizi vicdanla onurla sürdürmek üzere biz ant içtik." diye konuştu.

Türk Sağlık Sen Karaman Şube Başkanı Nedim Ünal, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği önünde, hastanelerde tedbirlerin en üst seviyeye alınması gerektiğini söyledi.

Hayatını kaybeden Karakaya ile bir dönem çalışan Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Sülbiye Karaburgu​​​​​​​ ise Karakaya ile 2002'de çalışma fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Karakaya'nın her zaman herkese destek olduğunu aktaran Karaburgu, şunları kaydetti:

"Ben o dönem 6. sınıf öğrencisiydim. Ne bizlere ne hastalara bir kez sesini yükselttiğini görmedim. Her şeyini bizimle paylaştı, bizim harçlığımız olmadığı zamanlar bize harçlık verdi. Bizlere yemek ısmarladı, hastalara hiçbir zaman gülen yüzünü eksik etmedi. Keşke böyle bir olay hiç olmasaydı, Allah'ım mekanını cennet eylesin. Gerçekten melek gibi bir insana kıyanlara ben hiçbir şey söyleyemiyorum."

Aksaray ve Afyonkarahisar'da yaşananlara yapılan açıklamalarla tepki gösterildi.


(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız