İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6343 %0.14
55,8907 %0.24
6.597,32 %-0.02
84.597,06 %1.88
Muhalif. Kocaeli’de Seyrek Plajı’na mavi bayrak asıldı

Kocaeli’de Seyrek Plajı’na mavi bayrak asıldı

Kocaeli’de Seyrek Plajı’na mavi bayrak asıldı
Okunma Süresi: 2 dk

KOCAELİ (AA) Kandıra ilçesindeki Seyrek Plajı mavi bayrağa kavuştu.

Yeşilin ve mavinin her tonunun bulunduğu Kocaeli'de, Büyükşehir Belediyesinin çevre dostu çalışmalarıyla Kandıra Seyrek Halk Plajı mavi bayrağa layık görüldü.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından Kandıra Seyrek Halk Plajı'nda düzenlenen "Yerel Mavi Bayrak Töreni"nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bölge halkının mavi bayrağı ve daha fazlasını hak ettiğini söyledi.

Mavi bayraklı plajların sayısının artırılmasına ilişkin yaptıkları çalışmalara değinen Büyükakın, "Aslında bu bizim 7. değil, 8. mavi bayrağımız olacaktı. Müsilaj kapsamında biri şimdilik askıya alındı. Gurur duyulacak işler yaptık. Yüzde 100 biyolojik arıtma yapıyoruz. 3 yıl sonra ileri biyolojik arıtmayı tamamlamış ilk şehir olacağız." diye konuştu.

Arıtmalardan kazanılan suların nasıl kullanılacağını araştırmaya başladıklarını anlatan Büyükakın, ileri biyolojik tesislerle atık suları geri kazanmanın bir çevre politikası olacağını kaydetti.

TÜRÇEV Başkanı Abdulkadir Ateş ise TÜRÇEV hakkında bilgi verdi.

Yaptıkları çalışmalara değinen Ateş, şunları söyledi:

"Bugün 531 noktada mavi bayrağımız dalgalanıyor. Sizlere daha sağlıklı ve güzel bir ortam oluşturmak için uğraşıyoruz. Bu işi yıllardan beri yürütüyoruz. Şu anda da mavi bayrakta dünyada üçüncüyüz. Kendimizi daha da geliştireceğiz. Bu bayrağı kazanmak zor ama kaybetmek kolaydır. Burada 10 sigara izmariti gördüğümüzde bayrağı indirmek zorunda kalırız. Denize ve plajlarımıza sahip çıkmak zorundasınız."

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan da ilçenin yüzde 87'sinin yeşillik ve mavilikle dolu olduğunu aktararak, "Buraları korumak gerekiyor. Seyrek Plajı'nın eski halini görenler şimdiyle arasındaki farkını biliyor. Herkesin bu plajlara sahip çıkmasını istiyorum." dedi.

Törene, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız