İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5808 %0.08
55,8368 %0.45
6.614,95 %0.29
83.259,92 %1.54
Muhalif. ”Kayseri’nin Kapadokyası” Soğanlı Vadisi’nde sıcak hava balonu uçuşları başladı

”Kayseri’nin Kapadokyası” Soğanlı Vadisi’nde sıcak hava balonu uçuşları başladı

”Kayseri’nin Kapadokyası” Soğanlı Vadisi’nde sıcak hava balonu uçuşları başladı
Okunma Süresi: 2 dk

KAYSERİ (AA) Kapadokya'nın giriş kapısı olarak nitelendirilen, tarihi kaya kiliselere ve peri bacalarına sahip Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesindeki Soğanlı Vadisi'nde sıcak hava balonu uçuşu başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Gökmen Çiçek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bölgeye giderek gerçekleştirilen balon uçuşuna katıldı.

Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek'e, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve balon firması yetkilileri de eşlik etti.

Balonda açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Manzarayı değerlendiren Büyükkılıç, "Ayağımızın yerden kesildiği Soğanlı Vadisi'ndeki ortamda biraz sonra güneşin doğuşunu izleyeceğiz. Yönümüzü Erciyes'imize, Kayseri'mize çevirdik, şu anda gerçekten harika bir ortam, Soğanlı Vadisi'ndeyiz. İnşallah el ele, gönül gönüle birlikte Soğanlı'mızı daha iyi noktalara taşımak için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Vali Çiçek ise başlattıkları turizm seferberliği dolayısıyla Kayseri'nin gidilmedik yerini bırakmamaya çalıştıklarını ifade etti.

Kayseri'nin sadece yerden değil, gökyüzünden de çok güzel olduğunu anlatan Çiçek, "Biz gökyüzünden de Kayseri'yi tanıtmak istiyoruz. Kapadokya'nın hemen yanı başındaki görülmemiş vadileri turizme kazandırarak sadece Kayseri değil, Türkiye turizmine de çok büyük katkı sağlanacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükkılıç'a yaptığı çalışmalar için teşekkür eden Vali Çiçek, gelecek yaz Soğanlı Vadisi'nin çok daha güzel olacağını belirtti.

Öte yandan İsveç'ten bisikletle gelen Mikael Strandberg, kızları Eva ve Dana ile balon uçuşuna katıldı.

Mikael Strandberg, Vali Çiçek'in sorusu üzerine Soğanlı bölgesini "fantastik" olarak nitelendirdi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız