İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5583 %0.07
55,6470 %-0.11
6.616,58 %-0.25
82.258,01 %0.97
Muhalif. Kayaalp’in başarısı Yozgat’ta kutlanıyor

Kayaalp’in başarısı Yozgat’ta kutlanıyor

Kayaalp’in başarısı Yozgat’ta kutlanıyor
Okunma Süresi: 2 dk

YOZGAT (AA) Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp'in müsabakası, memleketi Yozgat'ta kurulan dev ekrandan izlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan dev ekranda Kayaalp'in final müsabakasını annesi Sevgi, babası Kelami Kayaalp ile Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Maçı izlerken büyük bir heyecan yaşayan anne Kayaalp, oğlunun altın madalyayı kazanması için sürekli dua etti.

Milli güreşçi Kayaalp, final müsabakasında rakibi İranlı Amin Mirzazadeh'i yenerek 5. kez dünya şampiyonu olmasıyla meydanında büyük sevinç yaşandı.

Müsabakanın ardından Vali Polat, gazetecilere, Rıza Kayaalp'in galibiyetiyle mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Çok gururluyuz. Yiğitler şehri Yozgat'ın yiğit evladı, gururumuz, hemşehrimiz, şampiyonumuz 5'inci kez dünya şampiyonu oldu. Allah ondan razı olsun. Sırtını hiçbir zaman yere getirmesin. Onu yetiştiren anamızdan, babamızdan Allah razı olsun. Bizlere bu gururu yaşattığı için, Yozgat'a bu gururu yaşattığı için şükranlarımızı sunuyoruz. Hep söylüyoruz. Rıza, Yozgat'ın en önemli markalarından biridir. Hep beraber, en önemli markamıza destek oluyoruz, olmaya devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah olimpiyatta da altın madalyamızı alalım." dedi.

Belediye Başkanı Köse de yine bir Rıza Kayaalp klasiğini izlediklerini belirterek, Yozgatlının ve Türk'ün gücünü gösterdiğini ifade etti.

Anne Sevgi Kayaalp ise Türk bayrağını göndere çektirdiği ve İstiklal Marşı'nı okuttuğu için oğlu ile gurur duyduğunu aktardı.

Müsabakaya giderken oğlundan maçı kazandığında Türk bayrağını sırtına alıp minderde 34 tur atmasını istediğini anlatan anne Kayaalp,"Sırada olimpiyatlar var. Bir olimpiyatımızın şampiyonluğu kaldı. İnşallah onu da alır bayrağımızı dalgalandırır." diye konuştu.

Baba Kelami Kayaalp de oğlunun Yozgat'ı dünyaya tanıttığını ifade ederek, oğlu ile gurur duyduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız