İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6021 %0.07
55,7729 %0.04
6.589,93 %0.25
84.404,44 %1.95
Muhalif. KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ihracat verilerini değerlendirdi:

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ihracat verilerini değerlendirdi:

”Sanayicilerimiz her türlü zorluğa rağmen üretim ve ihracat rekorlarıyla bir kez daha Türk ekonomisinin belkemiği olduğunu ispatladı”

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ihracat verilerini değerlendirdi:
Okunma Süresi: 2 dk

KAYSERİ (AA) Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, sanayicilerin her türlü zorluğa rağmen üretim ve ihracat rekorlarıyla bir kez daha Türk ekonomisinin belkemiği olduğunu ispatladığını belirtti.

Büyüksimitci, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) ihracat verilerini değerlendirdiği yazılı açıklamasında, kentteki ihracatçıların mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,11 artışla 305 milyon 538 bin dolarlık dış satım gerçekleştirdiğini aktardı.

Açıklanan ihracat rakamlarının kendilerini mutlu ettiğini ve geleceğe umutla bakmak için kılavuz olduğunu vurgulayan Büyüksimitci, "Geçen yıla göre ilk beş aylık artışımız yüzde 20,83 gerçekleşerek 1 milyar 646 milyon 974 bin dolar oldu. 2022 yılı mayıs ayında en çok ihracat yapılan sektörlerin başında mobilya, kablo ve metal ürünleri geliyor. İhracat yapılan ülkeler sıralamasında ise Almanya, ABD ve Irak ilk üç sırada yer alıyor." ifadesini kullandı.

Dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Kayseri olarak ihracatta iyi bir ivme yakaladıklarına işaret eden Büyüksimitci, şunları kaydetti:

"Geçen yıl hem pandemi hem de dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen 3,6 milyar dolar ihracat yaparak bir rekora imza atmıştık. Bu yıl da 4,3 milyar dolar civarında ihracat hedefimiz var. İnşallah bir aksilik olmazsa bu rakamı da rahatlıkla yakalayacağımızı düşünüyorum. İhracatımızın büyük bir kısmını da Avrupa ve Amerika'ya yapıyoruz, bu da ne kadar kaliteli mal ürettiğimizin bir kanıtı. Kayseri'mizin bir özelliği de biz ihracatımızın yarısı kadar ithalat yapıyoruz. Yani ülkemize döviz katkısı yapan, artı değer üreten bir iliz. Sanayicilerimiz her türlü zorluğa rağmen üretim ve ihracat rekorlarıyla bir kez daha Türk ekonomisinin belkemiği olduğunu ispatladı. Yaptıkları ihracat ve üretimle ülke ekonomisine katkı sunan başta üyelerimiz olmak üzere tüm ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız