İstanbul
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6319 %0.14
55,9269 %0.34
6.526,76 %-1.09
82.551,65 %-0.36
Muhalif. Hastalara umut vermek için İzmir’den bisikletle yola çıkan 2 kadın Bitlis’e geldi

Hastalara umut vermek için İzmir’den bisikletle yola çıkan 2 kadın Bitlis’e geldi

Hastalara umut vermek için İzmir’den bisikletle yola çıkan 2 kadın Bitlis’e geldi
Okunma Süresi: 2 dk

BİTLİS (AA) İzmir'in Bergama ilçesinde 2 yıl önce yakalandığı meme ve lenf kanserini yenen 50 yaşındaki bisiklet tutkunu Emine Aktürk, hastalara umut vermek için arkadaşıyla birlikte 57 günde bisikletle Bitlis'in Tatvan ilçesine geldi.

Hastalara destek olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla aynı yaştaki arkadaşı Arzu Elibol ile 18 Nisan'da Anadolu turuna çıkan Aktürk, bisikletle ülkeyi gezmeye devam ediyor.

İzmir'in Bergama ilçesinden yola çıkan ve birçok ili dolaşan 2 arkadaş, 57 günde 2 bin 500 kilometre pedal çevirerek geldikleri Tatvan'da, bisiklet topluluğu üyelerince karşılandı.

Arkadaşıyla Van Gölü sahilinde bisiklet süren 3 çocuk annesi Aktürk, gazetecilere, kemoterapi tedavisi gördüğü dönemde yatmak yerine bisikletle gezmeye devam ettiğini söyledi.

Bu sayede kendini daha iyi hissettiğini ve moralini hiç bozmadığını anlatan Aktürk, hastalığının hafiflediğini hissettiği dönemlerde de bisiklet turları yaptığını belirtti.

Kanser hastalarına moral vermek ve hobilerinin insanları nasıl motive ettiğini göstermek amacıyla pedal çevirerek yola çıktıklarını dile getiren Aktürk, şunları aktardı:

"Bu turumuz 'sağlığın doğduğu şehirden güneşin doğduğu yere' adında bir farkındalık turu. Yol boyunca çok sayıda yerleşim alanını gezdik, tarihi ve doğal güzellikleri gördük, yeni insanlarla tanıştık. Bazı kanser hastaları arkadaşlarla görüşme imkanı bulduk. Bu turumuzda kanser hastalarının iyileşme sürecinde bisikletin ne kadar motive edici bir araç olduğunu da göstermek istedik. 57 günde Tatvan'a vardık ve buradaki bisiklet grubu üyeleri tarafından karşılandık. Yolculuk sırasında güzel deneyimlerimiz oldu."

Elibol da insanların belli bir yaştan sonra da gezebileceğini göstermek istediklerini ifade ederek, "Biz sıradan iki kadınız ve bisikletle geziyoruz. Bu turumuz çerçevesinde yaklaşık 2 ayda 2 bin 500 kilometre yol geldik. Herkes bu tür turlar düzenleyebilir veya buna benzer turlara katılabilir. Bugün Van Gölü sahilindeyiz. İlk kez burayı görüyorum ve muhteşem bir yer. Herkese tavsiye ediyorum, mutlaka gelip burayı görmeleri gerekiyor. Buradaki insanlar bizi çok iyi karşıladı. Her şey çok güzel. Teşekkür ediyorum." diye konuştu.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız