İstanbul
Az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6108 %0.08
55,7007 %-0.08
6.562,86 %-0.16
82.656,01 %1.24
Muhalif. HAKİŞ’ten 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği’nde anma programı

HAKİŞ’ten 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği’nde anma programı

Genel Başkan Mahmut Arslan: ”Türkiye Cumhuriyeti’nin beka sorunu bugün de devam ediyor. İçerideki hainlerin tamamına yakını yakalanıp, hesap vermiş değil” ”Saklananlar, kendilerini saklayanlar, bir kısım yerde saklananlar hala devam ediyor”

HAKİŞ’ten 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği’nde anma programı
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) HAKİŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin beka sorunu bugün de devam ediyor. İçerideki hainlerin tamamına yakını yakalanıp, hesap vermiş değil." dedi.

Arslan, HAKİŞ'in Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği'nde düzenlediği anma programında, 15 Temmuz'un, "NATO karargahında planlanan bir ihanet darbesinin adı" olduğunu kaydetti.

HAKİŞ mensuplarının, 15 Temmuz gecesi canları pahasına darbecilerle mücadele ettiğini ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Başta Celalettin İbiş olmak üzere Genelkurmay Karargahının önünde, karargahın kuşatmasını kırmak için elinde sadece bayrağı olan kardeşlerimize bu hainler helikopterden ateş açtılar. Kardeşlerimizin bir kısmını orada şehit verdik. Ahmet Özsoy kardeşimiz, TÜRKSAT'ı hainlere teslim etmemek için Ali Karslı ile TÜRKSAT kampüsünde şehit edildi. Hakan Gülşen kardeşimiz, Külliyedeki nöbeti başında şehit edildi. HAKİŞ mensubu 26 kişi gazi oldu. O gün hainlere, ülkemizi, başkentimizi teslim etmedik. Bu onur ve gurur HAKİŞ camiası olarak hepimizindir."

"Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenlerin bir tezgahıydı"

Türk milletinin 15 Temmuz'da sadece FETÖ'nün eli kanlı teröristlerini yenmediğini, "dünyanın süper gücünü ve NATO içerisindeki ihanet şebekelerini de alt ettiğini" dile getiren Arslan, şunları söyledi.

"Bu darbe girişimi, sadece ülke içerisindeki bir grup ihanet şebekesinin işi olamaz. Uluslararası alanda planlanmış, Türkiye'ye diz çöktürmek isteyen ihanet şebeklerinin emperyalist güçlerinin bir tezgahıdır. Gördüklerimiz FETÖ'nün tetikçileridir. Onun için tehlike geçmiş değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin beka sorunu bugün de devam ediyor. İçerideki hainlerin tamamına yakını yakalanıp, hesap vermiş değil. Saklananlar, kendilerini saklayanlar, bir kısım yerde saklananlar hala devam ediyor."

Şehitler için dua edilen anma programında, Kur'anı Kerim okundu. Şehitlerin kabrine karanfil bırakan Arslan, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Programa, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, HAKİŞ Genel Başkan Yardımcısı Osman Yıldız, Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, HAKİŞ Genel Sekreteri Eda Güner ve HAKİŞ mensupları katıldı.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız