İstanbul
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6337 %0.14
55,9120 %0.32
6.528,10 %-1.07
82.267,69 %-1.02
Muhalif. ”Göç SenfonisiKaranlık Sular” eseri dünya prömiyerinde İstanbullularla buluştu

”Göç SenfonisiKaranlık Sular” eseri dünya prömiyerinde İstanbullularla buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: ”Sesimiz, savaş isteyenlerin seslerini bastırsın. Müzik çok güçlü, evrensel bir dil. Yaraları sarar, travmaları iyileştirir, farklılıkları buluşturur”

”Göç SenfonisiKaranlık Sular” eseri dünya prömiyerinde İstanbullularla  buluştu
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Göç SenfonisiKaranlık Sular" eserinin dünya prömiyerindeki konuşmasında, kendileri için ne istiyorlarsa komşuları içinde onu istemeleri gerektiğini belirterek, "Sesimiz, savaş isteyenlerin seslerini bastırsın. Müzik çok güçlü, evrensel bir dil. Yaraları sarar, travmaları iyileştirir, farklılıkları buluşturur." dedi.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Müzisyen Fuat Saka'nın Yunan besteci Vangelis Zografos ile yazdığı "Göç SenfonisiKaranlık Sular" adlı eser dünya prömiyerinde İstanbullularla buluştu.

Tarih boyunca insanlığın en önemli meselelerinden göçü ve etkilerini yansıtan eser, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelendi.

Konseri, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Köln Belediye Başkanı Henriette Reker, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve sanatçı Kadir İnanır da İstanbullularla dinledi.

"Barışı, kardeşliği, eşitliği savunalım"

İBB Başkanı İmamoğlu, prömiyer öncesi yaptığı konuşmada, Fuat Saka isminin kendisi için çok özel ve farklı bir anlamı olduğunu söyledi.

Tarih boyunca insanlığın en önemli gündemlerinden olan göçün nedenlerine bakıldığında savaşlar, baskılar, iklim değişikliği, açlık, kıtlık, afetler gibi birçok konunun yer aldığını dile getiren İmamoğlu, Türkiye'nin yakın coğrafyasında büyük acılar ve savaşlar yaşandığını, insanların evlerini, şehirlerini, hatta sevdiklerini geride bırakarak farklı ülkelere göç etmek, sığınmak durumunda kaldığını vurguladı.

İstanbul ve Türkiye'de birçok sığınmacının misafir edildiğini hatırlatan İmamoğlu, göç ve göçten kaynaklı savaş, açlık, eşitsizlik, küresel iklim değişikliği gibi sorunların tüm dünyada ortadan kaldırılması için mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İmamoğlu, şunları dile getirdi:

"Dünya, hepimize yetecek kadar büyük. Biz yeter ki barışı, kardeşliği, eşitliği savunalım. Kendimiz için ne istiyorsak, komşumuz için de aynısını isteyelim. Bugün burada olacağı gibi hep bir ağızdan barış ve kardeşlik türküleri söyleyelim. Sesimiz, savaş isteyenlerin seslerini bastırsın. Müzik çok güçlü, evrensel bir dil. Yaraları sarar, travmaları iyileştirir, farklılıkları buluşturur. Sanatın birleştirici gücü, barış mücadelesinde en değerli varlığımız."

İmamoğlu'nun konuşmasının ardından sahneye gelen sanatçı Saka ve müzisyen arkadaşları konser verdi.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız