İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5834 %0.08
55,7220 %0.24
6.582,74 %-0.20
83.058,62 %1.43
Muhalif. Erzurum’da jeotermal kaynakla üretilen domates tezgahlarda yerini aldı

Erzurum’da jeotermal kaynakla üretilen domates tezgahlarda yerini aldı

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan: ”Aralık ayında da zemheride de seralarımızda üretim devam edecek”

Erzurum’da jeotermal kaynakla üretilen domates tezgahlarda yerini aldı
Okunma Süresi: 2 dk

ERZURUM (AA) Kışın çetin geçtiği Erzurum'da termal kaynak ve biyokütlesel atıklarla serada üretilen domates, tezgahlarda satışa sunuldu.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Sanayi Bakanlığının desteğiyle Aziziye Belediyesi tarafından "Biyokütle Enerji Destekli Jeotermal Domates Seracılığı Projesi" kapsamında ilçedeki 10 dönümlük arazide kurulan serada üretilen domates, yerel marketlerdeki tezgahlarda yerini aldı.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, yaptığı açıklamada, proje ile kentte devrim niteliğinde bir adım attıklarını belirtti.

Bu işin Erzurum'da yapılabilir olduğunu göstermek istediklerini ifade eden Orhan, şunları kaydetti:

"İnandık, alın terimizi akıttık, gayret ettik, çabaladık, sabırla ve sebatla bugünü bekledik. Hamdolsun, bunu başardık. Dolayısıyla marketleri süslemeye başlayan Ilıca domatesi, bizim iftihar tablomuza dönüştü. Aziziyemiz adına, Erzurum adına yaptık ve yine Erzurum adına başardık. Böylece üretken belediyecilik anlayışıyla hem istihdamın yolunu açtık hem de piyasalara nefes aldırdık. Domatesimiz, bundan böyle Erzurum piyasaları için tam bir denge unsuru olacak. Erzurumlu hemşehrilerimiz, Ilıca domatesimizi yerel marketlerimizin tamamından temin edebilecek."

Üretimin kış aylarında da süreceğine işaret eden Orhan, "Aralık ayında da zemheride de seralarımızda üretim devam edecek. Aziziye Belediyesi olarak bizler de kış aylarında bile hemşehrilerimize taze domates sunmanın ve bunun yanı sıra fiyatları dengede tutuyor olmanın haklı gururunu yaşıyor olacağız." ifadesini kullandı.

Orhan, yeni sera yatırımları için girişimcilere her türlü imkanı sağlamaya hazır olduklarını aktardı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız