İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6301 %0.14
55,7744 %0.06
6.502,80 %-1.46
81.801,49 %-2.09
Muhalif. Emine Erdoğan, Kızılcahamam’da gençlerle çevre yürüyüşüne katıldı

Emine Erdoğan, Kızılcahamam’da gençlerle çevre yürüyüşüne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen, ”81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü”, Kızılcahamam’ın Soğuksu Milli Parkı’ndan başlatıldı Emine Erdoğan: ”Gençlerin ve çocukların bilinçlenmesi beni çok duygulandırdı. Çevreye verdikleri önemi ve hizmeti gördükçe ümidim daha da arttı, geleceğe dair”

Emine Erdoğan, Kızılcahamam’da gençlerle çevre yürüyüşüne katıldı
Okunma Süresi: 3 dk

ANKARA (AA) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, gençlerin ve çocukların çevreye verdikleri önemi ve hizmeti gördükçe geleceğe dair ümidinin daha da arttığını söyledi.

Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın katılımıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen, "81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü", Kızılcahamam'ın Soğuksu Milli Parkı'ndan başlatıldı.

Bakan Kurum ve çevreci çocukların katıldığı yürüyüşün ardından Emine Erdoğan, AA muhabirine, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kızılcahamam ziyaretinde büyük sürprizler yaşadığını belirten Emine Erdoğan, "Gençlerin ve çocukların bilinçlenmesi beni çok duygulandırdı. Çevreye verdikleri önemi ve hizmeti gördükçe ümidim daha da arttı, geleceğe dair. Çünkü gençlere bırakıyoruz Sıfır Atık hizmetini, onlar devam ettirecekler. Dolayısıyla beni umutlandırdılar, kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Bakan Kurum da Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında, gençler ve çocuklarla tüm millet bahçeleri ve parklarda etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Emine Erdoğan'ın etkinliğe katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurum, "81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü" projesiyle çocukların hem doğayı gezip göreceklerini hem de tabiatı anlayacaklarını belirtti.

Emine Erdoğan etkinlik kapsamında, çevreci gençlerin verdiği mini konseri dinledi.

Daha sonra bakanlıkça Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla parkta kurulan, teraryum yapma, taş boyama, bez çanta boyama, kozalak boyama ve bileklik atölyelerini ziyaret etti, aralarında çevre müfettişlerinin de yer aldığı çocuklarla sohbet etti.

Emine Erdoğan, geri dönüşümün önemine işaret ederek, çevreci çocuk ve gençlerle teraryuma çiçek dikti.

Cemre Çevre Hareketi'nin 81 il tablosunda yer alan Türk bayrağı resmini de boyayan Emine Erdoğan, üzerine imzasını attığı son parçayı ekleyerek, tabloyu tamamladı.

Millet Bahçesinde çocuklarla salıncağa bindi

Erdoğan, Kızılcahamam ilçesinde bir dizi ziyarette de bulundu.

Ziyaretleri kapsamında, Millet Bahçesi'ne gelen Emine Erdoğan, çocukların alkışlarıyla karşılandı. Çocuklarla mini hayvanat bahçesini gezen Erdoğan, buradaki midilliyi ve oğlakları sevdi, bir oğlağı kucağına aldı.

Millet Bahçesi içerisindeki atık malzemelerin değerlendirildiği çocuk parkını gezen Emine Erdoğan,
çocuklarla atık lastiklerden yapılmış salıncakta sallandı.

Bahçedeki geri dönüşüm atölyesine geçen Emine Erdoğan, kreş ve gündüz bakımevi öğrencilerinin Geri Dönüşüm Sergisi'ni gezdi.

Atölyedeki çocuklarla kavanoz boyama etkinliğine katılan Emine Erdoğan, "Geleceği siz yönlendireceksiniz, daha az atık çıkaracaksınız." mesajını verdi. Erdoğan'a, kağıdın geri dönüşümüyle yapılan bebek hediye edildi.

Atıklardan yapılan kompostların kullanıldığı serayı da gezen Emine Erdoğan, meyve, sebze atıklarını komposto dönüştüren makine hakkında da bilgi aldı. Sıfır Atık Parkı'nı gezen Emine Erdoğan, adına özel çıkarılan Sıfır Atık Toplama kartını depozito makinesine takarak denedi, buradaki atık getirme ünitelerini inceledi.

Emine Erdoğan, Atık Kafesi'nde, kağıt ve atık toplayıcılığıyla geçimini sağlayan 68 yaşındaki Kezban Aydın ile de bir araya geldi.

Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Emine Erdoğan'a sevgisini dile getirerek, sokaklardan geri dönüşüm atıkları toplayarak geçimini sağlarken, Sıfır Atık Projesi kapsamında belediyede işe alındığını ve buradan emekli olduğu için duyduğu memnuniyeti anlattı.

Emine Erdoğan'ın Kızılcahamam ziyaretine, AK Parti Ankara Milletvekilleri Zeynep Yıldız, Lütfiye Selva Çam ve Arife Polat Düzgün, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy da katıldı.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız