İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6052 %0.08
55,7200 %-0.05
6.574,04 %0.01
83.514,07 %2.56
Muhalif. Elazığ’da misafir edilen Ahıska Türkleri, Kurban Bayramı’nı kutladı

Elazığ’da misafir edilen Ahıska Türkleri, Kurban Bayramı’nı kutladı

Ahıska Türkü Zahide Demir: ”Bayramımız çok güzel geçiyor, anavatanımızda ilk defa herkes bir arada böyle bir bayram kutluyoruz”

Elazığ’da misafir edilen Ahıska Türkleri, Kurban Bayramı’nı kutladı
Okunma Süresi: 2 dk

ELAZIĞ (AA) Ukrayna'daki savaş nedeniyle tahliye edilerek aileleriyle Elazığ'daki konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkleri, Kurban Bayramı'nı kutladı.

Dışişleri Bakanlığı organizasyonuyla Ukrayna'dan tahliye edilen Ahıska Türkleri, Elazığ Valiliği koordinesinde yerleştirildikleri Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi'nde Kurban Bayramı'nı karşıladı.

Elazığ Valisi Ömer Toraman ve eşi Neşe Toraman ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, konaklama merkezini ziyaret ederek Ahıska Türkleri'nin bayramını kutladı.

Ahıska Türkü Gülseher Abuzarova, kendilerini savaş bölgesinden kurtararak Elazığ'da huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlayan Türk devletine minnet borçlu olduklarını belirtti.

İlk defa Kurban Bayramı'nı anavatanlarında kutladıklarını ve bunun için çok sevinçli olduklarını ifade eden Abuzarova, şöyle konuştu:

"Bugün anavatanımızda geçirdiğimiz bu bayramı hiç böyle geçirmemiştik, bir arada böyle bir bayram kutlamamıştık, böyle Kurban Bayramları görmemiştik. Kurbanı karşımızda kestiler, Kur'an okundu, ezan seslerini duyduk. Ukrayna'da böyle Kur'an sesi, ezan sesi işitmemiştik. Allah razı olsun herkesten, bugün bayrama ezan sesleriyle uyandık. Kurban Bayramımız çok güzel geçiyor, daha ne isteyebiliriz ki. Devlet büyüklerimizden bin kere razıyız, teşekkür ediyorum hepsine."

Zahide Demir ise Türk devletinin sayesinde bugün savaş bölgesinden uzakta huzur ve güven içerisinde anavatanlarında Kurban Bayramı'nı kutlamanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bunun için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen tüm devlet yetkililerine teşekkürlerini ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Bayramımız çok güzel geçiyor, anavatanımızda ilk defa herkes bir arada böyle bir bayram kutluyoruz. Allah herkesten razı olsun. Anavatanımızda tüm Müslümanlar bir aradayız, Kur'an ve ezan sesi duyuyoruz. Bundan daha iyi bir şey olamaz ki."

Göksel Bayramoğlu da "Burada devletimizin yardımları sayesinde bayramımız çok güzel geçiyor. Allah'a hamdolsun birlik ve beraberlik içinde gerek ibadetimiz olsun gerek kurban kesimlerimiz olsun bunları birlikte yaparak güzel bir bayram geçiriyoruz. Bu yüzden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz." dedi.




(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız