İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6264 %0.13
55,8141 %0.10
6.418,01 %-2.74
81.348,01 %-4.00
Muhalif. Edirne’nin yöresel lezzetleri, Türk Mutfağı Haftası’nda tanıtılıyor

Edirne’nin yöresel lezzetleri, Türk Mutfağı Haftası’nda tanıtılıyor

Edirne’nin yöresel lezzetleri, Türk Mutfağı Haftası’nda tanıtılıyor
Okunma Süresi: 2 dk

EDİRNE (AA) Edirne gastronomisinin öne çıkan lezzetleri, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında hazırlanarak vatandaşlara ikram ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesiyle tüm iller ile büyükelçiliklerde kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesindeki etkinlikler, Edirne'deki tadım, yemek sunumu ve söyleşilerle sürüyor.

Bu kapsamda kentin sevilen lezzetlerinden kabak tatlısı, vişneli yaprak sarma ve gül şurubu, Deveci Han avlusunda hazırlandı.

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Çağla Yumuk Mercan, bal kabağının Edirne yöresinin önemli ürünlerinden biri olduğunu söyledi.

Kabak tatlısının kentin tercih edilen lezzetlerinden olduğunu aktaran Mercan, Edirne gastronomisini tanıtmak ve anlatmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Kentte yetişen güllerden yapılan gül şurubu da Fatih Sultan Mehmet Müzesi'nde ziyaretçilere ikram edildi.

Programa katılan Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne'nin tarihten gelen çok sayıda yöresel lezzeti barındırdığını dile getirdi.

Edirne Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi'nde de ziyaretçilere Kavala kurabiyesi ve bademezmesi ikramında bulunuldu.

Etkinlikler kapsamında Deveci Han avlusunda "Gastronomi Kültürü Açısından Osmanlı İmaretleri" söyleşisi düzenlendi.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İlhami Danış, imaretlerin işlevleri ve yemek kültürü açısından önemini anlattı.


(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız