İstanbul
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5786 %0.07
55,7507 %0.29
6.572,49 %-0.35
82.626,01 %0.76
Muhalif. Dünya Muaythai Şampiyonası’na katılacak Cihan Doğu, altın madalya için çalışıyor:

Dünya Muaythai Şampiyonası’na katılacak Cihan Doğu, altın madalya için çalışıyor:

”Haftanın 6 günü yaklaşık 5 saat antrenman yapıyorum. Çalışmalarıma sıkı şekilde devam ediyorum. Türkiye’ye birincilik madalyasıyla döneceğim”

Dünya Muaythai Şampiyonası’na katılacak Cihan Doğu, altın madalya için çalışıyor:
Okunma Süresi: 2 dk

TEKİRDAĞ (AA) MESUT KARADUMAN Tekirdağ'da öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığı muaythai branşında iki Türkiye şampiyonluğu bulunan 16 yaşındaki milli sporcu Cihan Doğu, Gençler Dünya Muaythai Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak için yoğun tempoda hazırlıklarını sürdürüyor.

Cihan Doğu, haziran ayında Antalya'da düzenlenen Gençler Muaythai Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Erkeklerde 48 kiloda birinci olarak milli takım kadrosuna seçilen genç sporcu, dünya şampiyonasında gözünü zirveye dikti.

Milli sporcu, Malezya'da 921 Ağustos'ta düzenlenecek Gençler Dünya Muaythai Şampiyonası'nda ülkesini en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını günde çift antrenman yaparak sürdürüyor.

Milli sporcu Cihan Doğu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muaythaiye öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığını ve bir daha hiç bırakmadığını söyledi.

Muaythaide maçlara çıktıkça sporu daha çok sevdiğini belirten Cihan, "Sporu çok sevdim ve 6 yıldır muaythaiye devam ediyorum. Antalya'da düzenlenen şampiyonada altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldum. Geçen yıl salgın nedeniyle dünya şampiyonasına gidememiştim. Bu sene daha çok çalışarak Türkiye şampiyonu oldum ve yine dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandım." dedi.

Her zaman kürsüde olmak için mücadele ettiğini vurgulayan Cihan, "Dünya şampiyonasında güzel derece elde ederek bayrağımızı dalgalandıracağım inşallah. Günde çift antrenman yaparak çalışmalarımı sürdürüyorum. Haftanın 6 günü yaklaşık 5 saat antrenman yapıyorum. Çalışmalarıma sıkı şekilde devam ediyorum Türkiye'ye birincilik madalyasıyla döneceğim." diye konuştu.


"Türkiye şampiyonasında çıktığı beş maçı da kazandı"

Antrenör Yahya Geylani de sporcusunun kısa sürede önemli dereceler elde ettiğini dile getirdi.

Cihan'ın iki kere Türkiye şampiyonu olduğunu aktaran Geylani, şöyle konuştu:

"Cihan geçen yıl da şampiyon olmuştu ama salgın nedeniyle dünya şampiyonasına gidemedi. Bu sene Türkiye Şampiyonası'nda çıktığı beş maçı da kazanarak altın madalya kazandı ve Malezya'da ülkemizi temsil edecek. Güzel derecelerle döneceğini düşünüyoruz. Milli takımda uzun yıllar ülkemizi temsil edecek."

Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Çetin Çelik ise öğrencileri Cihan'ın, herkesin örnek alması gereken bir sporcu olduğunu söyledi.

Öğrencilerinin şampiyonaya zor şartlarda hazırlandığını anlatan Çelik, "Okul varken hem okul hem iş hem de çalışmalarını sürdürüyordu. Okul olarak kendisinden şampiyonluk bekliyoruz. Arkadaşlarına da örnek olan Cihan, inşallah şampiyonadan madalya ile dönerek bayrağımız dalgalandıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.




Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız