İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5583 %0.07
55,6470 %-0.11
6.616,58 %-0.25
82.258,01 %0.97
Muhalif. Diyarbakır’dan Pakistan’daki sel bölgesine 12 tır yardım gönderildi

Diyarbakır’dan Pakistan’daki sel bölgesine 12 tır yardım gönderildi

Diyarbakır’dan Pakistan’daki sel bölgesine 12 tır yardım gönderildi
Okunma Süresi: 2 dk

DİYARBAKIR (AA) Diyarbakır'da Pakistan'daki selzedeler için hazırlanan gıda malzemesi yüklü 12 yardım tırı dualarla uğurlandı.

Valilik koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD), belediyeler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ile hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan 12 bin 923 gıda kolisi 12 tıra yüklendi.

AFAD İl Müdürlüğü bahçesindeki uğurlama töreninde konuşan Vali Ali İhsan Su, felakette yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiğini, binlerce kişinin de selden etkilendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Diyarbakır'da Pakistan için yardım kolileri hazırladıklarını ifade eden Su şunları söyledi:

"Bugün dost ve kardeş ülke Pakistan'a 12 bin 923 insani yardım kolisini 12 tırla uğurlayacağız. Ülke olarak her zaman mağdur ve mazlumların yanında olduk, yardım eli uzattık. Pakistan halkına öncelikle geçmiş olsun diyorum. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum."

Vali Su, katkı sunan herkese teşekkür ederek katkıda bulunmak isteyenlerin ayni yardımlarını AFAD İl Müdürlüğü aracılığıyla, nakdi yardımlarını da belirlenen banka hesap numaraları üzerinden yapabileceğini ifade etti.

Yardım tırları daha sonra Pakistan'a gitmek üzere yola çıktı.

Programa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, AFAD İl Müdürü İlami Çakmak, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Suna Kepolu Ataman, AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve STK temsilcileri katıldı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız