İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8386 %0.10
55,8080 %-0.15
6.775,42 %-0.87
85.699,12 %-0.22
Muhalif. Diyarbakır’da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi

Diyarbakır’da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi

Diyarbakır’da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi
Okunma Süresi: 2 dk

DİYARBAKIR (AA) Diyarbakır'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterildi.

Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) öncülüğünde toplanan grup, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto etti.

Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Abdulkuddüs Yalçın, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırım uyguladığını söyledi.

Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması için İslam ülkelerinin harekete geçmesi ve somut adımlar atması gerektiğini belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Bir yılını dolduran bu soykırım saldırılarında Gazze, siyonist savaş uçaklardan atılan tonlarca bomba ile yerle bir edildi. Gazzeliler evlerini, şehirlerini terk etmeye zorlanmış, sığındıkları okullar, hastaneler, camiler ve kiliselerde dahi bombalanarak öldürülmekten kurtulamamışlardır. Bu süreçte erkek, kadın, yaşlı, genç, çocuk, bebek ayırmaksızın 41 bini aşkın sivil, siyonistler tarafından hunharca katledildi, 100 bin kişi ise yaralandı."

Yaralıların çoğunluğunun uzuv kaybı sonucu kalıcı şekilde sakatlandığını anlatan Yalçın, ambargo nedeniyle gıda başta olmak üzere her türlü insani temel yaşam malzemelerine erişimin engellendiğini belirtti.

İsrail'in Filistin'in ardından Lübnan'ı işgal etme hazırlığı yaptığını anlatan Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ey İslam ümmetinin alimleri, İslam'ın izzetini ve şerefini korumak için öne çıkın, sorumluluk alın. İslam'a savaş açan siyonist ve haçlı zihniyeti kardeşlerimizi katlederken mezhep ve meşrep ayırımı yapmıyor. Filistin'de Sünnileri, Lübnan’da Şiileri hunharca katlediyor. Kudüs davasına sahip çıkın. Siyonist işgale ve yayılmacılığına karşı bir araya gelip birlik olun."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız