İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8340 %0.09
55,6444 %-0.46
6.728,53 %-1.56
84.365,52 %-2.19
Muhalif. Ditaş Kadın Denizciler Gelişim Programı 3. yılında

Ditaş Kadın Denizciler Gelişim Programı 3. yılında

Ditaş Kadın Denizciler Gelişim Programı 3. yılında
Okunma Süresi: 4 dk

İSTANBUL (AA) Tüpraş'ın deniz yolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren iştirak şirketi Ditaş Denizcilik, Vehbi Koç Vakfı ile birlikte yürüttüğü ve denizlerde kadın istihdamını destekleyen "Kadın Denizciler Bursu" başvurularının başladığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ditaş, 2022'de "Kadınların Liderliğini Denizlerde de Gösterelim" mottosuyla başlattığı Kadın Denizciler Gelişim Programı kapsamında, burs, staj ve istihdam imkanı sağlıyor.

Bu kapsamda, Ditaş Denizcilik ve Vehbi Koç Vakfı'nın birlikte yürüttüğü "Kadın Denizciler Bursu" başvuruları başladı.

Şirket, Vehbi Koç Vakfı iş birliğiyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 100 binde yer alan, üniversitelerin denizcilik fakültelerinde Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği veya Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümlerinde okuyan kadın öğrencilere hazırlık sınıfı dahil olmak üzere 5 yıl burs sağlıyor.

Program kapsamında bursiyerlere, Ditaş gemilerinde staj imkanının yanı sıra, mezun olduktan sonra şirkette istihdam konusunda da öncelik veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Ditaş Denizcilik Genel Müdürü Hakan Karaca programa ilişkin şunları kaydetti:

"Parçası olduğumuz Koç Topluluğu ve Tüpraş'ın, cinsiyet eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık konusundaki vizyonu ve öncü çalışmalarının böyle bir projeyi denizcilik sektörüne katmamızda büyük rolü var. Kadınların içinde bulunduğu her alanın iyileştiğinin ve geliştiğinin bilincindeyiz. Toplumsal konularda öncü bir vakıf olan Vehbi Koç Vakfı ile birlikte yürüttüğümüz programımızın 3. senesinde başarıyla devam ediyor olmasından çok mutluyum. Ditaş Denizcilik olarak, sektörde kadınların daha güçlü ve etkili bir şekilde temsil edilmesini destekleme konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Denizlerimizde rotayı kadınlarımızın belirlemesinin, erkek egemen görülen denizcilik sektörünü geliştireceğine ve dönüştüreceğine inanıyorum. Kadınların bu alandaki varlığını güçlendirmek ve çeşitliliğin getirdiği yenilikçi bakış açılarını sektörümüze katmak, hem şirketimiz hem de sektörümüzün geleceği için kritik bir adım. Hedefimiz, bu dönüşüme öncü bir denizcilik şirketi olarak sektörü de teşvik etmek ve bu tarz iyi uygulamaların artmasını sağlamak."

Karaca, programda geçen iki yıl bursiyerlerin yakından takip edildiğini ve sık sık bir araya gelerek özel programlar düzenlediklerini aktararak, "Bu sene, 'Senin Mavi Yolculuğun Burada Başlıyor' sloganımızla, hem denizcilerimize hem de sektördeki diğer firmalara bu konuda farkındalık kazandırmayı amaçlıyoruz. Öğrencilere, üniversite tercih aşamasında ulaşarak, denizciliğin kadınlar için çekinilmesi gereken bir sektör değil, başarıyla yapabilecekleri bir meslek olduğunu anlatıyoruz. Kadınların her alanda olduğu gibi denizcilikte de çok başarılı olacağına gönülden inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Oğuz Toprakoğlu ise Ditaş Denizcilik ile birlikte yürüttükleri programın üçüncü yılına girmesinden dolayı gururlu ve mutlu olduklarını belirterek, "Koç Topluluğu'nun vizyonu doğrultusunda toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığı artırmak, eğitim ve fırsat eşitliğini desteklemekle mümkündür. Vehbi Koç Vakfı olarak odak alanlarımızın başında gelen eğitim ile istihdam konularını entegre bir şekilde ele alarak, fırsat eşitliğini özel sektör iş birlikleriyle gerçekleştirmek amacıyla burs programımızı başlatmıştık." değerlendirmesinde bulundu.

Toprakoğlu, Ditaş ile başlattıkları projede istikrarla ve başarıyla ilerlediklerine dikkati çekerek, "Projeye katılan tüm bursiyerlerimiz, eğitimin yanı sıra, sektörü deneyimleme fırsatı da buluyorlar. Böylece hem kişisel hem de profesyonel gelişimlerine katkıda bulunacak önemli fırsatlar elde ediyorlar. Gelecekte, bu burs programımızın daha da genişleyerek, birçok kadının hayatında olumlu değişimlere imza atmasını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadın Denizciler Bursu için başvurular "www.vkv.org.tr" adresinden yapılabilecek.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız