İstanbul
Parçalı az bulutlu
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7883 %0.08
56,1083 %-0.08
6.865,89 %0.94
81.137,98 %-0.74
Muhalif. Dicle Elektrik, Batman’da aydınlatma için bu yıl 25 milyon lira yatırım yaptı

Dicle Elektrik, Batman’da aydınlatma için bu yıl 25 milyon lira yatırım yaptı

Dicle Elektrik, Batman’da aydınlatma için bu yıl 25 milyon lira yatırım yaptı
Okunma Süresi: 2 dk

BATMAN (AA) Dicle Elektrik, Batman'da bu yıl sokak, bulvar ve caddelerin aydınlatılması için 25 milyon liralık yatırım yapıldığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, Dicle Elektrik'in hizmet bölgesi içerisinde yer alan kente son 11 yılın en büyük aydınlatma yatırımını bu yıl gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, kente, 2013'teki özelleşmeden bu yana aydınlatma alanında yaklaşık 150 milyon lira yatırım yapıldığı, bu yıl ise bu yatırım miktarının 25 milyon lira olarak kayıtlara geçtiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dicle Elektrik Batman İl Müdürü Bilal Altunç, ildeki elektrik şebekesine özelleşmeden sonra ciddi yatırımlar yapıldığını ifade ederek, başta il merkezi olmak üzere kentin cadde ve sokaklarının aydınlatılmasına ayrı bir önem verildiği belirtildi.

Altunç, şunları kaydetti:

"Özelleşme süresi boyunca şirketimizin Batman'a yaptığı toplam elektrik yatırımı 5,7 milyar liranın üzerinde. En büyük yatırım, eski şebekenin güçlendirilmesi için yapılırken, aydınlatmaya da özel bir önem verildi. Daha önce yaklaşık 150 milyon lira aydınlatma yatırımı yapılan Batman'da, bu alanda 2024 yılında yaptığımız yatırım ise 25 milyon lira olarak gerçekleşti. Tamamlanan aydınlatma şebekelerimizin tamamı devreye alındı. Bu yatırım yapılırken, merkez ve kırsaldaki bulvar, cadde ve sokaklarda 1000 aydınlatma direğindeki armatürlerin led dönüşümü sağlandı. Bu sayede şehrimiz eskisine göre daha güvenli ve aydınlık hale geldi."

BatmanBinatlıHasankeyf kara yolu ile Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü yolunda yürütülen aydınlatma çalışmalarına değinen Altunç, Hasankeyf yolunda direk dikme ve armatür montajının 1 ay gibi kısa sürede gerçekleştirildiğini ve bölgenin aydınlatıldığını belirtti.

Altunç, Yenişehir Mahallesi Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü yolunun 4 kilometrelik bölümünde de aydınlatma şebekesi kurmanın yanı sıra bakım, onarım ve yenileme çalışması yapıldığını ifade etti.




Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız