İstanbul
Parçalı bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3355 %0.12
55,0775 %-0.41
6.606,99 %-0.57
82.432,00 %-1.50
Muhalif. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Çorum’da basın toplantısı düzenledi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Çorum’da basın toplantısı düzenledi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Çorum’da basın toplantısı düzenledi
Okunma Süresi: 2 dk

ÇORUM (AA) DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur seçimlerinde cumhurbaşkanı seçilmesi için destek istedi.

Şahin, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, ikinci tur seçimlerinin yapılacağı 28 Mayıs'ın Türkiye için önemli bir milat olduğunu söyledi.

"Demokrasi mi, otokrasi mi istiyorsunuz? Varlık mı yokluk mu istiyorsunuz? Adalet mi yoksa istibdat mı istiyorsunuz? Refah mı göreceli fakirlik mi istiyorsunuz? İşte onun kararını vereceğimiz bir gün 28'i." diyen Şahin, "Çorum halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Medeniyetlerin beşiği olan şehir gerçekten kararını vermiş. Parlamento dağılımında farklılık ortaya koymamış olabilirler ama 20 yıl sonrasında ilk defa Çorum merkezde Millet İttifakı'nın bileşenleri ve milletvekili adayları, iktidar partisininkilerden çok daha fazla oy alarak birinci parti çıkmıştır. Sizleri yürekten kutluyorum." ifadesini kullandı.

CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu ile dönüşüm yaşadığını anlatan Şahin, "2010'dan bu yana Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki değişimi ve dönüşümü görmeyen, ülkenin 85 milyonunu kucaklayacak bir cumhurbaşkanı adayı olduğunu görmeyecek zihniyete karşı, 'Hem parlamentodaki kişiliğine, insanlığına hem devletteki tecrübesine sonuna kadar kefil olduğumuz, emanete ihanet etmeyeceğini bildiğimiz, kamu malına el uzatmayacağını ve devletin malını kullanırken vicdanına danışarak hareket edeceğini bildiğimiz için 6'lı Masa bileşenleri olarak bu ülkenin 13'üncü cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmalıdır' diyoruz. Ona destek için Çorum'dayız." diye konuştu.

Toplantıya Çorum'dan milletvekili seçilen CHP'li Mehmet Tahtasız ile Millet İttifakı'nda yer alan siyasi partilerin temsilcileri katıldı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız