İstanbul
Parçalı bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6304 %0.13
55,7959 %0.09
6.419,44 %-2.72
81.455,25 %-3.67
Muhalif. CANiK, ABD silah fuarında görücüye çıkıyor

CANiK, ABD silah fuarında görücüye çıkıyor

Samsun Yurt Savunma Genel Müdürü C. Utku Aral: ”Yıl sonuna kadar ABD’ye 95 milyon dolarlık satış rakamına ulaşacağımızı öngörüyoruz”

CANiK, ABD silah fuarında görücüye çıkıyor
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Samsun Yurt Savunma (SYS) bünyesinde faaliyet gösteren dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK , en yeni ürünlerini sergilemek üzere ABD'ye uçuyor.

SYS'den yapılan açıklamaya göre, ABD’nin Ulusal Silah Birliği NRA (National Rifle Association) tarafından her yıl düzenlenen ve av ve atıcılık alanında ürünlerin sergilendiği 151'inci "The NRA Annual Meetings & Exhibits NRA Yıllık Konferans ve Fuarı"na katılıyor. 2729 Mayıs'ta Teksas eyaletindeki Houston kentinde gerçekleştirilecek fuarda CANiK, METE SFx, METE SFT ve SFx RIVAL gibi yeni model tabancaların yanı sıra CANiK’in yüksek teknoloji ürünleri ile tanınan MECANiK markasının optiklerini ve resmi aksesuar programını sergileyecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, NRA Fuarı için büyük bir şova hazırlandıklarını belirterek, “Ulusal Silah Birliği’nin bu yıl 151’incisi düzenlenen, bölgenin en prestijli fuarı ve geleneksel buluşmasında yer aldığımız için heyecanlıyız. ABD özellikle avcılık ve atıcılık alanında önemli bir pazar. ABD savunma sanayi haricinde avcılık ve atıcılık pazarının büyüklüğü 38.6 milyar dolar. Bu rakam Türkiye’nin savunma harcamasının da üzerinde yer alıyor. Bu rakamlar göz önünde bulundurulduğunda bu fuarların önemi daha net anlaşılıyor. Biz de bu pazardan daha fazla pay almak için büyük beğeni toplayacağına inandığımız ürünlerimizle hazırlandık." ifadelerini kullandı.

ABD’de son dönemde büyük başarılara imza attıklarının altını çizen Aral, CANiK olarak önceki yıl ABD'ye ihracatta dünya 4'üncüsü iken 2021 yılında bir sıra yükselerek 3'üncü olduklarını hatırlattı.

Aral, sadece 2 yeni modelle kısa bir sürede 100 bin adet satış rakamlarını yakaladıklarını aktardı. Bu fuar sayesinde, en büyük pazar olan ABD’deki güçlerini daha da artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Aral, "NRA Fuarı'nın da etkisiyle yıl sonuna kadar ABD’ye 95 milyon dolarlık satış rakamına ulaşacağımızı öngörüyoruz. Bununla birlikte yalnızca ABD pazarında değil tüm dünyada kapsamlı pazarlama faaliyetlerimiz devam edecek. Bu kapsamda 2022 yılında 5 kıtada 18 global fuara katılım sağlayacağız. Aynı zamanda birçok ülkede demo faaliyetleri planladık.” açıklamasında bulundu.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız