İstanbul
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5786 %0.07
55,7507 %0.29
6.572,49 %-0.35
82.626,01 %0.76
Muhalif. Bulgaristan’da geçici hükümet göreve başladı

Bulgaristan’da geçici hükümet göreve başladı

Bulgaristan’da geçici hükümet göreve başladı
Okunma Süresi: 2 dk

SOFYA (AA) Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 2 Ekim’de yapılacak erken genel seçime kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümeti görevlendirdi.

Radev, Cumhurbaşkanlığında düzenlenen yemin töreninde yaptığı konuşmada, geçici hükümeti görevlendirdiğini söyledi.

Geçici hükümetin Başbakanı Gılıb Donev ve kabine üyelerini tanıtan Radev, “Ana görevimiz, devleti savaşa katılmaktan uzak tutmak ve milli güvenliğimizi korumak olacaktır.” dedi.

Radev, Bulgaristan’ın Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaştan uzak kalması gerektiğine işaret etti.

Hükümetin erken genel seçimlerinin şeffaf ve düzgün bir şekilde yapılmasıyla görevli olacağını vurgulayan Radev, ülkedeki siyasi istikrarsızlığın son bulmasını umduğunu kaydetti.

Başbakan Donev de geçici hükümetinin ana görevlerinin “erken genel seçimlerin hazırlanması, ülkedeki başlıca devlet kurumları arasındaki karşılıklı güveninin sağlanması, miras bırakılan tüm krizlerden çıkış yolunun bulunması ve siyasi gerginliğin azaltılması” olacağını anlattı.

Konuşmaların ardından Başbakan Donev ve 20 üyeli kabine yemin etti.

Bulgaristan’daki hükümet krizi

Bulgaristan’da Başbakan Kiril Petkov'un koalisyon hükümeti, 22 Haziran'da mecliste güvenoyu alamayarak düşmüştü.

Ardından hükümet krizini çözmek için 3 siyasi parti arasında yaklaşık 7 ay süren kabine kurma girişimleri başarısız olmuştu.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, dün parlamentoyu feshederek ülkede 2 Ekim’de erken genel seçim yapılması kararı aldı.

Radev, seçime kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümetin kadrosunu da açıkladı.

Bulgaristan’da 2021 yılında halk 3 kez genel seçimler için sandık başına gitmişti.​​​​​​​

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız