İstanbul
Parçalı az bulutlu
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7883 %0.08
56,1083 %-0.08
6.865,89 %0.94
81.137,98 %-0.74
Muhalif. Bizim Dünyamız Vakfının ”2024 Yılı İklim Liderleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Bizim Dünyamız Vakfının ”2024 Yılı İklim Liderleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Vakfın başkanı Kahraman Halisçelik: ”Küresel iklim adaleti olmadan yaşanabilir bir gezegen, gerçekleşmesi imkansız bir hayaldir. Dünyaya en çok zarar veren ülkeler bir an önce sorumluluklarını yerine getirmeli ve gelişmekte olan veya gelişmemiş ülkelerin ekonomilerine taahhüt ettikleri finans desteğini vermeliler”

Bizim Dünyamız Vakfının ”2024 Yılı İklim Liderleri Ödülleri” sahiplerini buldu
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Bizim Dünyamız Vakfınca, üçüncü kez düzenlenen İklim Liderleri Ödülleri, İstanbul Sinema Müzesi’nde törenle sahiplerine verildi.

Ödül töreninde konuşan vakfın başkanı Kahraman Halisçelik, yaşanabilir bir dünya için çalışan, çabalayan, katma değer üreten, ilham veren uygulamalarıyla örnek teşkil eden kurum ve kişileri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dünyaya verilen zararların telafisi için yapılacak önemli işler olduğunu ifade eden Halisçelik, "İklim krizi yeni yüzyılın en büyük sorunu. Karşı karşıya bulunduğumuz kuraklıklar, iklim sığınmacıları, deniz seviyesindeki yükselmeler, sel felaketleri, orman yangınları, biyoçeşitlilikteki kayıplar, sera gazlarındaki artışlar insanlık için çok net birer uyarı niteliğinde. Gezegenimizle Rus ruleti oynuyoruz ve kazanırsak kaybedeceğiz." dedi.

Halisçelik, iklim krizine neden olmamış ancak kötü etkilerini yaşayan gelişmekte olan ülkelerin desteklenmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Dünyayı daha fazla kirleten ülkelerin gelişmekte olan ve dünyayı daha az kirleten ülkelere sunacağı finans desteği karşılıksız bir yardım değil, tersine ortak geleceğimize yapılan bir yatırımdır. En fakir ve en savunmasız ülkeler yeterli parayı alamadığı sürece gezegene en fazla zarar veren ülkelerin kurbanı olmaya devam edecekler. İklim değişikliğiyle mücadele küresel iklim adaletini gerektirir. Küresel iklim adaleti olmadan yaşanabilir bir gezegen, gerçekleşmesi imkansız bir hayaldir. Dünyaya en çok zarar veren ülkeler bir an önce sorumluluklarını yerine getirmeli ve gelişmekte olan veya gelişmemiş ülkelerin ekonomilerine taahhüt ettikleri finans desteğini vermeliler."

Törende konuşmaların ardından firma, kurum ve kişilere ödülleri takdim edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız