İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6427 %0.14
55,8633 %0.20
6.580,62 %-0.28
84.254,02 %1.53
Muhalif. Bilecik’te doludan etkilenen tarım alanlarında hasar tespit çalışmasına başlandı

Bilecik’te doludan etkilenen tarım alanlarında hasar tespit çalışmasına başlandı

Bilecik’te doludan etkilenen tarım alanlarında hasar tespit çalışmasına başlandı
Okunma Süresi: 2 dk

BİLECİK (AA) Bilecik'in Pazaryeri, Gölpazarı ve Söğüt ilçelerinde dün etkili olan dolu nedeniyle zarar gören tarım alanlarında hasar tespit çalışması başlatıldı.

Pazaryeri ilçesinde 2 gündür etkili olan şiddetli yağış ve dolunun ardından Dereköy Deresi'nde meydana gelen taşkın nedeniyle bölgedeki bazı ayçiçeği, şerbetçiotu ve fasulye ekili alanlar zarar gördü.

Pazaryeri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Sert ve yetkililer, zarar gören alanlarda hasar tespit çalışmalarına başladı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Sert, AA muhabirine, dolu nedeniyle ilçedeki Avşar ve Ümmet bölgeleri, ilçe merkezi ve bazı köylerdeki ekili alanlarda hasar oluştuğunu söyledi.

Müdürlük olarak tüm ekiplerle zarar gören alanlarda incelemeler yaptıklarını kaydeden Sert, "Zararı tespit edip gerekli yardımları yapmaya çalışıyoruz. Her daim vatandaşımızın yanındayız. İncelemelerimiz sonunda gerekli geri dönüşleri sağlayacağız. Ayrıca bu sabaha karşı yine şiddetli bir yağış sonrası Dereköy köyü deresinin taşmasıyla dere kenarındaki birçok tarla sular altında kalarak zarar gördü. İnşallah zarar bu kadarıyla kalır, daha fazla büyümez." diye konuştu.

Ekili ürünü taşkın nedeniyle zarar gören Dereköy sakinlerinden Halil Senaver ise şiddetli yağış sonucu derenin taştığını belirterek, "Yağış sonrası dere taştı ve ürünlerimizi mahvetti." dedi.

Ahmetler köyü sakinlerinden Celal Doğan da 7 dekar alanda ekimini yaptığı ayçiçeğinin zarar gördüğünü kaydetti.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Pazaryeri, Gölpazarı ve Söğüt ilçelerinde dün etkili olan dolu ve şiddetli yağışlar nedeniyle tarım alanlarında zarar meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, İl Müdürü Necmettin Yoldaş'ın, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Demirbaş, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik ekiplerinin zarar gören tarım alanlarını yerinde incelediği ifade edilerek,"Hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Hasar tespit çalışmaları kısa sürede tamamlanarak bakanlığa gönderilecektir." değerlendirmesine yer verildi.


(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız