İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8544 %0.10
55,8726 %-0.07
6.819,69 %-0.23
86.949,15 %1.81
Muhalif. Beyoğlu Belediyesinin 2025 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi

Beyoğlu Belediyesinin 2025 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi

Bütçeye ilişkin söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi Birol Kardaş, belediyenin Destek Hizmetleri Müdürlüğünün bütçesinin yüzde 300 artırılırken Temizlik İşleri Müdürlüğünün 2024 yılı bütçesinin altında kalmasını eleştirdi

Beyoğlu Belediyesinin 2025 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Beyoğlu Belediyesinin 2025 yılı bütçesi 4 milyar 776 milyon 912 bin lira olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

Beyoğlu Belediye Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı İnan Güney'in yönetiminde belediye binasında yapıldı.

"20252029 Yılı Strateji Planı" ile "2025 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı"na ilişkin konuşan Güney, ilçede halkın yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Beyoğlu'nun sosyal ve ekonomik yönden gelişmesi için çalıştıklarını ifade eden Güney, "Hazırladığımız 5 yıllık yol haritamızda hem kurumsal kapasitemizi güçlendireceğiz hem kentteki paydaşlarımızla işbirliği ve diyalogla geçmişimize sahip çıkıp geleceğimizi inşa edeceğiz. Tasarruf tedbirleri ile kısıtlı bütçemizle hedeflerimizi gerçekleştirmek için tüm gayretimizle çalışacağız." dedi.

Bütçeye yönelik eleştiriler

Bütçeye ilişkin söz alan AK Parti'li Meclis Üyesi Birol Kardaş, 2025 yılı bütçesinin, geçen seneye göre yüzde 84 artırıldığını, 4 milyar 776 milyon 912 bin lira olarak belirlendiğini söyledi.

Kardaş, bazı müdürlüklerin bütçesinde fazla artış gözlenmezken bazılarının bütçesinin 2024 yılına göre yüzde 200300 artırıldığını aktardı.

Geçen dönemlerde muhalefette olan CHP'nin en çok eleştirdiği konuların başında gelen özel kalem müdürlüğünün bütçesinin 20 milyon lira olduğuna dikkati çeken Kardaş, 2025'te bunun 62 milyonun üzerine çıkarıldığını, bütçenin yüzde 300 artırıldığını söyledi.

Kardaş, CHP'li üyelerin önceki dönemlerde "Beyoğlu’nun kaynaklarını israf ediyorsunuz, sizi halka şikayet edeceğiz." şeklinde konuştuklarını kaydederek, belediyenin Özel Kalem Müdürlüğünün bütçesini nerelere harcayacaklarını dikkatle takip edeceklerini ve sonucu vatandaşlarla paylaşacaklarını kaydetti.

Destek Hizmetleri Müdürlüğünün bütçesinin yüzde 300 artırılırken Temizlik İşleri Müdürlüğünün 2024 yılı bütçesinin altında kaldığını vurgulayan Kardaş, bu kesinti sonucunda geçmişte olduğu gibi ilçede çöp yığınları ve halkın sağlığını tehlikeye düşürecek ortamların oluşmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Mecliste yapılan oylama sonucunda 2025 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız