İstanbul
Kapalı
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8253 %0.05
55,9046 %-0.15
6.840,73 %0.38
86.547,40 %0.65
Muhalif. Beykoz Belediye Meclisinde bir taşınmazın ADD’ye tahsisi konuşuldu

Beykoz Belediye Meclisinde bir taşınmazın ADD’ye tahsisi konuşuldu

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak: ”Meclisten henüz böyle bir karar çıkmadan, bu hususta bir karar verilmeden, bir oldu bittiğiyle derneğin şu anda orada fiili olarak faaliyete başlaması kesinlikle kabul edilebilecek bir husus değildir” ”Dernek söz konusu binanın artık yeni şubeleri olduğunu ve düzenleyecekleri bir etkinliği sosyal medyasından ilan etti. Şimdi her şeyden evvel bu oluşan fiili durum meclisimize, meclis iradesine bir saygısızlıktır”

Beykoz Belediye Meclisinde bir taşınmazın ADD’ye tahsisi konuşuldu
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Beykoz Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) şubesine tahsisine ilişkin teklifinin henüz komisyonda olmasına rağmen belediyeye ait taşınmazın dernekçe kullanılmaya başlanması gündeme geldi.

Hizmet binasında Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in yönetiminde yapılan toplantının öğleden önceki oturumunda soru önergeleri ve gündem dışı konuşmalara yer verildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, önceki günkü meclis toplantısında kabul edilen taşınmaz satışları arasında yer alan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 51 dönümlük araziye ilişkin başkanlık makamına soru önergesi verdi.

Bu arazinin İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) devredilmesini öneren Deliak, bu yolla burasının kamuda kalacağını, belediyenin de ileride oluşacak zarardan kurtulacağını ifade etti.

Deliak, Çubuklu Mahallesi'nde hobi bahçesinin bulunduğu arazide yer alan taşınmazın ekim ayı ilk toplantısında ADD Beykoz Şubesine 20 yıllığına tahsisine ilişkin soru önergesinde bulundu.

Gündem maddesinin aradan geçen 20 güne rağmen henüz komisyona gelmediğini, kasım ayı oturumlarına kaldığını aktaran Deliak, şunları söyledi:

"Süreç devam ederken yaklaşık 23 hafta önce söz konusu taşınmaza derneğin tabelaları asıldı. Dernek söz konusu binanın artık yeni şubeleri olduğunu ve düzenleyecekleri bir etkinliği sosyal medyasından ilan etti. Şimdi her şeyden evvel bu oluşan fiili durum meclisimize, meclis iradesine bir saygısızlıktır. Meclisten henüz böyle bir karar çıkmadan, bu hususta bir karar verilmeden, bir oldu bittiğiyle derneğin şu anda orada fiili olarak faaliyete başlaması kesinlikle kabul edilebilecek bir husus değildir."

Deliak, hukuki dayanak olmadan belediyenin bir taşınmazının dernekçe kullanıldığını dile getirerek, bunun teknik adının "işgal" olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Köseler'in duruma ilişkin açıklama yapmasını isteyen Deliak, tabelanın kaldırılarak fiili kullanıma son verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız