İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8430 %0.10
55,7688 %-0.22
6.779,50 %-0.81
85.459,40 %-0.63
Muhalif. BeşiktaşFenerbahçe Opet maçının ardından

BeşiktaşFenerbahçe Opet maçının ardından

Fenerbahçe Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Danabaş: ”Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler. Buraya da bileğinin haklarıyla geldiler ama bir güç farkı vardı” Fenerbahçe Opet Başantrenörü Valerie Garnier ” İki takım da ilk yarıda bazı sorunlar yaşadı. İkinci yarıda maç açıldı” Sarılacivertli takımın kaptanı Alperi Onar: ”Fenerbahçe, yarıştığı tüm kupalara talip olan bir kulüp”

BeşiktaşFenerbahçe Opet maçının ardından
Okunma Süresi: 3 dk

İSTANBUL (AA) Fenerbahçe Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Danabaş, Fenerbahçe Opet olarak Türkiye ve Avrupa'da kupa kazanmaya devam etmek istediklerini belirtti.

Kemal Danabaş, Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier ve oyunculardan Alperi Onar, Basketbol Gelişim Merkezi'nde Beşiktaş karşısında 7963 kazandıkları FIBA Kadınlar Süper Kupa maçı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Danabaş, dün çok talihsiz olayların yaşandığını vurgulayarak, "Tribünlerdeki olaylar hiç tasvip etmediğimiz olaylardı. Bu olayların sonucunda maç bugüne ertelendi. Bu tip olayların olmaması lazım. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler. Buraya da bileğinin haklarıyla geldiler ama bir güç farkı vardı. Biz kalitemizi sahaya yansıttık." dedi.

İlk 3 periyodun beklediklerinden daha zorlu geçtiğini vurgulayan Danabaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz kalite olarak güçlü bir kadroya sahibiz. Avrupa ve Türkiye'de şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Bu amaçla kadroyu kurduk. Beklediğimiz bir dirençte ve bizim kendi kalitemize yakışmayacak bir oyun oynadık fakat daha sonra açıldık. Bu çok normaldi. Bir lig maçı oynadık ve bu da ikinci maçımız. Takımımız hazır değil. Zaten 3 tane oyuncumuz son 3 gün içinde geldi. Bir antrenmanla maça çıkan oyuncularımız oldu. Daha iyi günler yaşayacağız. Daha iyi oyun oynayacağız. Bu kadronun kurulmasında bize her türlü desteği veren başkanımız Ali Koç'a ve yönetim kurulumuza da teşekkür etmek istiyorum."

FIBA Kadınlar Süper Kupa'da üst üste ikinci kez mutlu sona ulaştıklarını dile getiren Kemal Danabaş, "Dünyanın en büyük spor kulübüyüz. Bunun yanında da Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Şubesi benim tezime göre uzak ara takım sporları arasında tartışmasız en başarılı şube. Hedeflerimiz var. Bu hedeflerimiz doğrultusunda her zaman ayağımızı yere basarak devamlı çalışıyoruz. Daha çok zaferler yaşayacağımıza inanıyoruz. Taraftarımızı mutlu edeceğimize inanıyoruz. Tek üzüntüm böyle bir kupayı boş tribünler önünde kaldırmak." şeklinde konuştu.


Garnier: "Bir aydır bu maç için çalışıyorduk"

Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier, çok özel bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, "Maç, ikinci güne ertelenince adaptasyonumuz daha zor oldu. İki takım da ilk yarıda bazı sorunlar yaşadı. İkinci yarıda maç açıldı. Günün sonunda kazandığımız için mutluyuz. Bir aydır bu maç için çalışıyorduk. Mutlu sonuca ulaştığımız için memnunuz." ifadelerini kullandı.

Garnier, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin kalitesinin yüksek seviyede olduğunu belirterek, "Türk kadın basketbolu için daha iyi bir ortam sunabilirdik. Burada daha güzel bir maç oynanabilirdi. Günün sonunda bu iki Türk takımının yer aldığı Süper Kupa karşılaşması, ligin kalitesini de gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.


Alperi Onar: "Sezona kupayla başlamak hedeflerimizden bir tanesiydi"

Takım kaptanı Alperi Onar, takım olarak daha yeni bir araya geldiklerini belirterek, "Yeni oyuncularla bir gün beraber idman yapabildik. Yeni üç oyuncu aramıza katıldı. Maçın başı bizim için zor oldu. Sezona kupayla başlamak hedeflerimizden bir tanesiydi. Yarıştığımız tüm kulvardaki kupaları kazanmak istiyoruz. Şu an vaktimiz var. Taraftarımız yanımızda olamadı. Bugünü biraz buruk yaşıyoruz. Yine de kazanarak başladığımız için mutluyuz." şeklinde konuştu.

Kadronun her sene değiştiğine değinen Alperi, "Geçmişi arkamızda bırakmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız tecrübeleri yanımıza alıyoruz ama yaşadığımız mutlulukları kenara bırakıyoruz. Fenerbahçe, yarıştığı tüm kupalara talip olan bir kulüp. Burada olmamızın amacını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız