İstanbul
Parçalı bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7883 %0.08
56,1083 %-0.08
6.865,89 %0.94
80.263,90 %-1.32
Muhalif. Basketbol: 29. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’na doğru

Basketbol: 29. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’na doğru

Fenerbahçe Opet Başantrenörü Garnier: ”Fenerbahçe’de ana hedef her zaman kupa kazanmaktır” ÇBK Mersin Başantrenörü Lapena: ”Çok iyi hazırlandık, kupayı kazanacağımızı düşünüyorum”

Basketbol: 29. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’na doğru
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Basketbolda Fenerbahçe Opet ile ÇBK Mersin arasında yarın oynanacak 29. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın basın toplantısı yapıldı.

Ankara Spor Salonu'ndaki basın toplantısına Fenerbahçe Opet Başantrenörü Valerie Garnier, sarılacivertlilerin kaptanı Şerife Alperi Onar, ÇBK Mersin Başantrenörü Victor Lapena ve Mersin ekibinin kaptanı Asena Yalçın katıldı.​​​​​​​

Fenerbahçe Opet Başantrenörü Garnier, ÇBK Mersin'i hafta sonu ligde yendiklerini hatırlatarak "Bu maç daha zor. İki kaliteli takım var. Fenerbahçe'de ana hedef her zaman kupa kazanmaktır. Mersin'e karşı da alçak gönüllülükle sahaya çıkacağız. Beni motive eden şey kupadır. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı daha önce bir kez kaybettim bu sefer kazanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbaçe Opet'in kaptanı Şerife Alperi Onar ise uzun süredir maç kaybetmediklerine dikkati çekerek "Rakibimizin çok kaliteli kadrosu var. Ankaralı basketbolseverlere iyi basketbol izletmek istiyoruz. Ligde rakibimizle oynadık ama kupa başka, tek maç. Fenerbahçe'de olmak her zaman en büyük hedeflerin peşinden koşmaktır. Karşımızdaki rakip kim olursa olsun hep aynı konsantrasyonla sahaya çıkıyoruz. Fenerbahçe'nin kültürü kazanmak üzerine ve bizi birleştiren de bu." değerlendirmesinde bulundu.



Lapena: "Kupayı kazanacağız"

ÇBK Mersin Başantrenörü Lapena, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanacaklarına inandığını dile getirdi.

Fenerbahçe'yi çalıştırırken bu kupayı daha önce kazandığını anımsatan Lapena, "Çok iyi hazırlandık, kupayı kazanacağımızı düşünüyorum. Ben motivasyonumu oyuncularımdan alıyorum. Yarın sahada en iyisini yapmaya çalışacağız. Takımıma güveniyorum. Çok iyi motive olduk. Tüm çalışmalarımızı yaptık." dedi.

ÇBK Mersin'in kaptanı Asena Yalçın, Fenerbahçe karşısında 2022'de Ankara'da kupayı kazandıklarına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Kupayı ikinci kez Mersin'e götürmek istiyoruz. Kupa maçlarının atmosferi farklı oluyor. Bazen favori kaybediyor. Ankara halkına iyi basketbol seyrettirmek istiyoruz. Kupa kazanmak istiyorsanız Avrupa'da da Türkiye'de de Fenerbahçe'yi yenmek zorundasınız. Kupayı son kazanan takım biziz. 2022'de Ankara'da eksik kadroya rağmen değişik bir motivasyonla çıkıp kazanmıştık. Fenerbahçe'ye kolay sayı attırmamız gerekiyor. Takım olarak iyi savunma yaparsak kazanabiliriz."


Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız