İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6021 %0.07
55,7729 %0.04
6.589,93 %0.25
84.404,44 %1.95
Muhalif. Bakan Kurum, sele kapılan gencin hacda bulunan babasıyla telefonda görüştü:

Bakan Kurum, sele kapılan gencin hacda bulunan babasıyla telefonda görüştü:

”Eğer buraya gelmek isterseniz, sizi getirebiliriz. ’Bu sene hac çıktı, hakkımı kaybederim.’ diye düşünmeyin. Burada olağanüstü bir durum var. Sayın Cumhurbaşkanı’mız sizi seneye de hacca gönderir”

Bakan Kurum, sele kapılan gencin hacda bulunan babasıyla telefonda görüştü:
Okunma Süresi: 2 dk

KASTAMONU (AA) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kastamonu'da etkili olan sağanağın ardından Küre ilçesinde sele kapılan gencin hacda bulunan ailesiyle telefonda görüşme gerçekleştirdi.

İkizciler köyünden geçen Uzunöz Çayı'nda kaybolan orman işçisi Recep Bakırcı'nın (22) bulunması için yürütülen çalışmaları inceleyen Kurum, yetkililerden bilgi aldı.

Burada dede Salih Bakırcı ile görüşen Kurum, Recep Bakırcı'nın hacda bulunan annesi Türkan ve babası İhsan Bakırcı'yı istemeleri durumunda Suudi Arabistan'dan Kastamonu'ya getirebileceklerini söyledi.

Kurum, "Bu sene çıktı, gelecek sene gidemeyiz, diye endişe ediyorlarsa, gelecek sene yollarız onları. 'Hakkımızı kaybederiz.' diye düşünüyorlarsa gelecek sene de yollarız." dedi.

Daha sonra cep telefonuyla hacda bulunan İhsan Bakırcı ile görüşen Bakan Kurum, geçmiş olsun dileğini iletti.

Ekiplerin Recep Bakırcı'ya ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Kurum, telefon görüşmesinde şunları söyledi:

"Eğer buraya gelmek isterseniz, sizi getirebiliriz. 'Bu sene hac çıktı, hakkımı kaybederim.' diye düşünmeyin. Burada olağanüstü bir durum var. Sayın Cumhurbaşkanı'mız sizi seneye de hacca gönderir. Burada durmak isterseniz sizi alıp buraya getirebiliriz. Yok eğer, 'Duralım, herhangi bir gelişmede gelelim.' derseniz burada Kaymakam Bey'e, Vekilimize iletirlerse ona da yaparız. Siz nasıl arzu ederseniz. Nasıl rahat edersiniz."

Telefon görüşmesinin ardından Bakan Kurum, İhsan Bakırcı'nın oğullarına ulaşılabilirse gelmek istediklerini aktararak, "Bakırcı 'Seneye sağ çıkarız, çıkmayız. Gelmişken görevimizi yapalım.' diyor. Olağanüstü bir durum oluşursa gereğini yaparız." diye konuştu.

Öte yandan İhsan ve Türkan Bakırcı'nın 12 yıldır hac sırası beklediklerini öğrenildi.


(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız