İstanbul
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7930 %0.11
56,0293 %-0.14
6.871,58 %1.02
80.945,34 %5.69
Muhalif. Bakan Işıkhan, AA’nın ”Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Bakan Işıkhan, AA’nın ”Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Bakan Işıkhan, AA’nın ”Yılın Kareleri” oylamasına katıldı
Okunma Süresi: 3 dk

ANKARA (AA) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2024'e damga vuran olaylara ve yaşama dair fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı.

Işıkhan, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında 2024 yılı boyunca çektiği, "Roketsan, Lifebox ve Sony"nin katkılarıyla hazırlanan "Haber", "Doğal Yaşam ve Çevre", "Spor", "Günlük Hayat" ile bu yıla özel eklenen "Özgür Suriye" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

"Haber" kategorisinde Ali Jadallah'ın "O bakış" başlıklı fotoğrafını tercih eden Işıkhan, "Günlük Hayat" kategorisinde İsmail Aslandağ'ın "Sırılsıklam" başlıklı fotoğrafını, "Doğal Yaşam ve Çevre" kategorisinde Adsız Günebakan'ın "Armut piş" başlıklı fotoğrafını, "Spor" kategorisinde Ahmet İzgi'nin "Azimle gelen" başlıklı fotoğrafını seçti.

"Özgür Suriye" kategorisinde ise Emin Sansar'ın "Şehrin hayaleti" fotoğrafını oylayan Işıkhan, "Anadolu Ajansımızın Yılın Kareleri adlı bu yarışmasında gerçekten birbirinden güzel, değerli fotoğraflar, eserler var. Her biri sanat eseri aslında. Karar vermekte biraz zorlandığımı ifade etmek isterim." diye konuştu.

Işıkhan, Suriye ile ilgili özel bir kategorinin açılmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, "Anadolu Ajansımıza, Genel Müdürümüz başta olmak üzere sahada olan tüm basın emekçilerimize şükranlarımı sunmak istiyorum. Gerçekten onlar, haberi merkezinden ve kaynağından, doğrudan bize yansıtabiliyorlar. Sel oluyor, Anadolu Ajansı muhabirimiz orada. Suriye'de şu anda sükunet var ama savaş vardı. Oradan da bize doğru bilgileri iletebiliyorlardı. Basın emekçilerimize Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak çok teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Fotoğrafları seçerken zorlandığını dile getiren Işıkhan, fotoğrafı ödül alsın ya da almasın emeği geçen tüm basın mensuplarını kutladığını bildirdi.

"Anadolu Ajansımızın basın dünyasındaki kaliteyi yükselttiğine inanıyorum"

Bakan Işıkhan, "Anadolu Ajansımızın uluslararası düzeyde verdiği eserlerle basın dünyasındaki kaliteyi yükselttiğine inanıyorum. Artık Anadolu Ajansı, eski ajans değil, uluslararası düzeyde birçok ajansla aynı hizaya gelmiş hatta bazı noktalarda bu ajansların üstünde olduğunu hissediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AA'nın tüm emekçilerine teşekkür eden Işıkhan, "Acıların, savaşların yaşanmadığı fotoğrafları da oylamak isterdik ama Suriye özelinde gerçekten çok güzel fotoğraflar çekilmiş. 'Anı yakalamak' diyoruz ya fotoğraf sanatçılığı böyle bir şey. 'O an' süper yakalanmış tebrik ediyorum." dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız