İstanbul
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3710 %0.11
55,1851 %0.19
6.605,51 %-0.11
81.814,78 %-2.50
Muhalif. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Arap Parlamentosu Başkanı Usumi’yi kabul etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Arap Parlamentosu Başkanı Usumi’yi kabul etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Arap Parlamentosu Başkanı Usumi’yi kabul etti
Okunma Süresi: 2 dk

BAKÜ (AA) Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Arap Parlamentosu Başkanı Adil bin Abdurrahman elUsumi​​​​​​​ ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Usumi, ülkenin ulusal lideri Haydar Aliyev'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla Azerbaycan Milli Meclisinin özel oturumuna katılmak için geldiği Bakü'de Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi.

Aliyev, Azerbaycan'ın Arap ülkeleriyle çok iyi ilişkilere sahip olduğunu belirterek, hem 2. Karabağ Savaşı'nda hem de savaştan sonra Arap ülkelerinin Azerbaycan'la dayanışma içerisinde olmasını takdirle karşıladıklarını söyledi.

Ermenilerin işgal döneminde Azerbaycan topraklarında kültürel ve dini anıtlara karşı yaptığı yıkımları anlatan Aliyev, Azerbaycan'ın bölgede gerçekleştirdiği imar ve ihya çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Aliyev, Azerbaycan'ın İslami dayanışmayı her zaman desteklediğini ifade ederek, Filistin'de diplomatik temsilcilik açtıklarını, Dışişleri Bakanı'nın Filistin'i ziyaret ettiğini ve orada okul inşa ettiklerini anlattı.

Avrupa'da İslam karşıtlığının artmasından rahatsız olduklarına işaret eden Aliyev, bu gibi eğilimleri kınadıklarını vurguladı.

Usumi de Aliyev'e, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife ile Veliaht Prens ve Başbakan Şeyh Selman bin Hamad Al Halife'nin selamlarını iletti.

Arap Parlamentosunun Azerbaycan'ı kardeş ülke olarak gördüğünü belirten Usumi, Filistin'e desteğinden dolayı Aliyev'e teşekkür etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız