İstanbul
Parçalı bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6273 %0.13
55,8275 %0.14
6.418,93 %-2.73
81.390,01 %-3.72
Muhalif. Avrupa’daki Türkler, 1317 Temmuz’da Kayseri’de buluşacak

Avrupa’daki Türkler, 1317 Temmuz’da Kayseri’de buluşacak

Avrupa’daki Türkler, 1317 Temmuz’da Kayseri’de buluşacak
Okunma Süresi: 2 dk

KAYSERİ (AA) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1317 Temmuz'da Kayseri'de Avrupa'da yaşayan gurbetçileri buluşturacaklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ile tarihi Kayseri Kalesi'nde düzenlenen "Avrupa'daki Türkler 1317 Temmuz Kayseri Buluşması" basın toplantısına katıldı.

Burada konuşan Büyükkılıç, kenti tanıtmak, şehrin güzelliklerini paylaşmak, herkesi kucaklamak amacıyla bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Bu talebin yurt dışındaki vatandaşlardan geldiğini aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Hatırlanacağı üzere bir ay önce yurt dışına gittiğimizde, Kayseri ve çevresindeki illerimizden o bölgelerde gidip yaşayan hemşehrilerimizi ziyaret ettik. Bölgemizdeki tüm şehirleri kucaklayan bir yaklaşım içerisinde hareket ediyoruz. Derneklerimizle görüşmek suretiyle inşallah 1317 Temmuz'da buluşma gerçekleştireceğiz. Etkinliklerle gerek kültür gerek sanat şölenleri gerek üretim odaklı çalışmalar çerçevesinde tanışıp, paylaşıp, konuşup dayanışacağız."

Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan tarihi Saat Kulesi'nin altını turizm danışma bürosu yapacaklarının bilgisini verdi.

Vali Çiçek, organizasyonu sabırsızlıkla beklediğini, tüm katılımcılarla beraber gereken katkıyı sunacaklarını aktardı.

Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin birlik ve beraberlik içerisinde olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, bu süreçte ellerinden gelen desteği vereceklerini vurguladı.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, kentin tarihine ve turizm değerlerine dikkati çekti.

Avrupa Kayserililer Birliği Genel Başkanı Muzaffer Polat ise Avrupa'nın 8 ülkesinde teşkilatları ve Almanya'nın 9 şehrinde de şubeleri bulunduğunu aktararak, "4 bin civarında üyemiz var. Amacımız birliğimizi tanıtmaktır. Her yaz hemşehrilerimizi Kayseri'ye getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız