İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5824 %0.08
55,7004 %0.20
6.573,47 %-0.34
81.592,01 %-1.23
Muhalif. Avrupa’da yılın erkek cimnastikçisi seçilen Ferhat Arıcan ödülünü aldı

Avrupa’da yılın erkek cimnastikçisi seçilen Ferhat Arıcan ödülünü aldı

Avrupa’da yılın erkek cimnastikçisi seçilen Ferhat Arıcan ödülünü aldı
Okunma Süresi: 1 dk

ANKARA (AA) Avrupa Cimnastik Birliği tarafından düzenlenen oylamada 2021'in en iyi erkek artistik cimnastikçisi seçilen Ferhat Arıcan, ödülünü aldı.

2021'in en iyi Avrupalı cimnastikçileri, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen törende ödüllerine kavuştu.

Oylamada Artem Dolgopyat (İsrail), Ilia Kovtun (Ukrayna), Nikita Nagornny (Rusya) ve Max Whitlock'u (Büyük Britanya) geride bırakan Ferhat, törende yaptığı konuşmada, "Bu ödülü aldığım için çok gururluyum. Hem Türk cimnastiği hem de benim açımdan çok önemli bir ödül." dedi.

Paralel bar disiplininde son 2 yılın Avrupa şampiyonu Ferhat, Türk cimnastiğinin son 56 yılda büyük aşama kaydettiğini belirterek, yetenekli bir jenerasyon yakaladıklarını ve başarının sırrının çok çalışmak olduğunu söyledi.

Tokyo 2020'de paralel barda üçüncü olarak Türkiye'ye cimnastik branşındaki ilk olimpiyat madalyasını kazandıran Ferhat, "Bir çocuğun benden ilham alıp cimnastiğe başlaması, olimpiyat madalyası kazanmaktan daha önemli." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız