İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5554 %0.07
55,5999 %-0.20
6.647,48 %0.22
82.767,96 %0.99
Muhalif. Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 98. yıl dönümü kutlandı

Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 98. yıl dönümü kutlandı

Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 98. yıl dönümü kutlandı
Okunma Süresi: 2 dk

ORDU (AA) Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ordu'ya gelişinin 98. yıl dönümü kutlandı.

Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi'ndeki İlkadım Anıtı önünde düzenlenen tören, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan ile Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören'in çelenk sunumuyla başladı.

Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkenin her bir köşesine ziyaretler gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu ziyaretlerin, Atatürk'ün vefatının 4,5 ay öncesine kadar ara verilmeksizin sürdüğünü aktaran Karahan, yöre halkının Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tanışma imkanı bulmasının, bu gezilere ayrı değer kattığını ifade etti.

Karahan, bu ziyaretlerden birinin 19 Eylül 1924'te Ordu'ya yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Atatürk bugün Altınordu hükümet konağı olarak kullanılan tarihi binayı ziyaret etmiş ve o günkü konuşmasında 'Sizin gibi şuurlu bir millete malik olan bu devlet, bütün cihana karşı iftihar etme hakkına maliktir.' demek suretiyle Ordu halkımızı övmüş ve onurlandırmıştır. Binbir emekle kurulan Cumhuriyet'imizin lideriyle görüşmek ve bir arada bulunmak, şehrimiz için de bir onur vesilesi olmuştur."

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ise Türk milletinin binlerce yıllık yürüyüşünü, cumhuriyet şuuruyla gelecek bin yıllara taşımaya kararlı olduklarını vurgulayarak, "Türk milletinin binlerce yıllık yürüyüşünü, cumhuriyet şuuruyla gelecek bin yıllara taşımaya kararlıyız. Bunun yapmak için de akıl akıla vereceğiz. Omuz omuza dayanışacağız." dedi.

Halk oyunları gösterisinin de sunulduğu törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak ile protokol üyeleri ve askeri erkan katıldı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız