İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8308 %0.08
55,6556 %-0.44
6.733,10 %-1.49
84.252,39 %-2.73
Muhalif. Antalya motosiklette ”marka” sporcuları ağırlayacak

Antalya motosiklette ”marka” sporcuları ağırlayacak

Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Hard Enduro Dünya Şampiyonası’na alınan Sea to Sky Dünya Enduro Motosiklet Yarışı’nda Manuel Lettenbichler, Wade Young, Mario Roman gibi branşında ”marka” sporcular mücadele edecek Organizasyonda 42 ülkeden 420 sporcu deniz seviyesinden Tahtalı Zirvesi’ne çıkacak Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz: ”Bu yarış, ilçemizde doğmuş, büyümüş, şu anda kendini gösteriyor. Hem uluslararası hem de ulusal alanda ilgi gören bir yarışma”

Antalya motosiklette ”marka” sporcuları ağırlayacak
Okunma Süresi: 3 dk

ANTALYA (AA) HATİCE ÖZDEMİR TOSUN Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Hard Enduro Dünya Şampiyonası'na dahil edilen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, 1012 Ekim'de Antalya'da düzenlenecek.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından başlatılan ve bu yıl 15'incisi düzenlenen yarış, 7 etaplı Hard Enduro Dünya Şampiyonası'nın 6'ncı ayağı olarak Kemer ilçesinde gerçekleştirilecek.

Antalya, önceki etapları İngiltere, Avusturya, Sırbistan, Romanya ve ABD'de yapılan şampiyonada "marka yarışçıları" olarak adlandırılan Manuel Lettenbichler, Wade Young, Mario Roman, Billy Bolt, Teodor Kabakchiev, Graham Jarvis gibi isimlerin de yer aldığı 42 ülkeden 420 sporcuyu ağırlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Kemer Kaymakamlığı, Olympos Teleferik'in katkılarıyla Spor Toto, KTM, Cazador, Red Bull Türkiye, Castrol, Talay Lojistik, Emiray Group sponsorluğundaki organizasyon, Kemer'in eşsiz doğasında deniz seviyesinden başlayarak 2 bin 365 metre rakımlı Tahtalı Dağı'nın zirvesinde son bulacak.

Hard Enduro Dünya Şampiyonası'nın son ayağı ise İspanya'da yapılacak.


Kemer, organizasyona hazır

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, AA muhabirine, her yıl ilçede düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı'nın bu yıl Dünya Şampiyonası kapsamına alınması dolayısıyla heyecanlı olduklarını söyledi.

Yarışın Dünya Şampiyonası'nın bir ayağını oluşturduğunu dile getiren Solmaz, "Bu yarış, ilçemizde doğmuş, büyümüş, şu anda kendini gösteriyor. Hem uluslararası hem de ulusal alanda ilgi gören bir yarışma. Yarış için üzerimize düşen görevleri paylaştık, hazırlıklarımız devam ediyor, yarışı en iyi şekilde gerçekleştireceğiz." dedi.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Başkanı ve Sea to Sky Organizatörü Semih Özdemir de 14 yıldır yaptıkları organizasyonun 15'inci yılında Dünya Şampiyonasına alınması için önemli çaba sarf ettiklerini söyledi.

Organizasyonla dünyanın gözünün Antalya'ya ve Kemer'e çevrildiğini aktaran Özdemir, "42 ülkeden 420 sporcu yarışacak. En fazla Rusya'dan katılım var. Rusya'yı İngiltere takip ediyor. Türkiye'den de yaklaşık yüzde 10'luk bir katılım olacak. Dünyanın en iyileri burada olacak, marka (fabrika) yarışçıları, puan almak için mücadele edecek." diye konuştu.


Yarışla yaklaşık 1500 misafir gelecek

Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı, turizmci Volkan Yorulmaz da Kemer'in artık spor organizasyonlarıyla da tanındığını dile getirdi.

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı ile 1500 misafirin Kemer'e geleceğini dile getiren Yorulmaz, ilçenin bu tür organizasyonlara daima hazır olduğunu vurguladı.

Sky To Sea Bisiklet Yarışı ve Transtaurus Dağ Bisikleti Yarışı Organizatörü Ömer Nizam da Kemer'in motosiklet, bisiklet, yürüyüş gibi spor branşları için gerekli altyapıya sahip olduğunu aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilçede 3 yıl önce bisiklet rotalarının belirlenerek yurt dışında tanıtıldığını anlatan Nizam, bu çalışmaların organizasyonları desteklediğini sözlerine ekledi.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız