İstanbul
Parçalı bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6273 %0.13
55,8275 %0.14
6.418,93 %-2.73
81.390,01 %-3.72
Muhalif. Akçakoca’da Uzak Doğu’ya ihraç edilen salyangozların avlanmasına başlandı

Akçakoca’da Uzak Doğu’ya ihraç edilen salyangozların avlanmasına başlandı

Akçakoca’da Uzak Doğu’ya ihraç edilen salyangozların avlanmasına başlandı
Okunma Süresi: 1 dk

DÜZCE (AA) Düzce'nin Akçakoca ilçesinde balık avı yasağının olduğu yaz döneminde en önemli geçim kaynakları salyangoza yönelen balıkçılar, av mesaisine başladı.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine, kıyı balıkçıların en önemli gelir kaynağının salyangoz olduğunu vurguladı.

Salyangoz avcılığının genellikle kıyılarda yapıldığını aktaran Karakaş, "Kilosu 8 liradan satılıyor. Bu fiyat çok kötü değil, çok iyi de değil. Dün itibarıyla salyangoz avcılığına başlanıldı. Bundan sonra iyiye gidecek. Zaten bu istilacı bir hayvan olduğu için avlanabilir türler arasındadır." dedi.

Karakaş, yazın balıkçıların geçim kaynağının salyangoz olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu salyangozları Türkiye'de mevcut fabrikalara veriyoruz. Onlar da özellikle Uzak Doğu'daki Çin, Kore ve Japonya gibi ülkelere ihraç ediyorlar. Şu anda rağbet oldukça fazla. Önceden salyangoz genellikle Ukrayna'dan geliyordu. Türkiye'ye salyangozları satabiliyorlardı. Şimdi orada savaş olunca ister istemez üründe azalma oldu. Şu anda Türkiye'de salyangoza rağbet oldu. Hatta aşırı derecede diyebiliriz."

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız