İstanbul
Parçalı az bulutlu
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7883 %0.08
56,1083 %-0.08
6.865,89 %0.94
81.137,98 %-0.74
Muhalif. Adana’da hentbolcuların katılımıyla kadına yönelik şiddete karşı antrenman

Adana’da hentbolcuların katılımıyla kadına yönelik şiddete karşı antrenman

Adana’da hentbolcuların katılımıyla kadına yönelik şiddete karşı antrenman
Okunma Süresi: 2 dk

ADANA (AA) Adana'da "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"ne dikkati çekmek için Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nde yer alan Adasokağı oyuncuları antrenman maçı yaptı.

Yüreğir Kaymakamlığı tarafından Serinevler Spor Salonu'nda "Şiddete karşı altı sıfır savunma" temasıyla düzenlenen etkinlikte Adasokağı oyuncuları sahada yerini aldı.

Kaymakam Mehmet Aksu ve eşi Ayten Aksu ile Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç ve Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı'nın eşi Fidelya Demirçalı, sporcuların kollarına kadına yönelik şiddeti karşı mücadelenin renkleri olarak turuncu ve mor kurdele taktı.

Ayten Aksu'nun yaptığı başlama vuruşuyla 9 sporcu bir süre çift kale antrenman maçı oynadı.

Kaymakam Aksu, törende, kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında yıl boyunca çeşitli faaliyetler yaptıklarını ve eğitimler verdiklerini söyledi.

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a dair tedbir kararlarını da aldıklarını ifade eden Aksu, "Bundan sonra da bu konuda hassasiyetimizi aynı şekilde devam ettireceğimizi sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç da Kaymakam Aksu'ya böyle bir farkındalık etkinliğini yapmasından dolayı teşekkür ederek, "İlçemizde umarım bundan sonra şiddetin hiç anılmadığı, kadına, erkeğe, çocuğa, hayvana hiçbir zaman şiddetin gündemde olmadığı günleri görmeyi diliyorum." diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız