İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8108 %0.06
56,0814 %-0.01
6.832,32 %-0.49
81.316,01 %0.86
Muhalif. AK Parti’li Güneş, insülin pompasının SGK kapsamına alınmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi

AK Parti’li Güneş, insülin pompasının SGK kapsamına alınmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi

AK Parti’li Güneş, insülin pompasının SGK kapsamına alınmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi
Okunma Süresi: 2 dk

TBMM (AA) AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, "Diyabetli hastalarımızın bizlerden beklentisi insülin pompalarının ve şeker ölçüm cihazlarının SGK kapsamı altına alınması, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çalışmalarını devam ettirmekte." dedi.

Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, cirit sporunun en fazla oynandığı illerin başında Uşak'ın geldiğini, Uşak'ta 55 cirit takımının bulunduğunu anlattı. Atlı Cirit 2024 Esat Akdağ Sezonu'nu Uşak takımlarının birinci ve ikinci tamamladığını belirten Güneş, başarılı olan takımları tebrik etti.

14 Kasım'ın Dünya Diyabet Günü olduğunu hatırlatan Güneş, diyabetin tüm dünyada görülen en yaygın hastalıklardan biri olduğunu belirtti. Türkiye'de de 9 milyon kişinin diyabet hastası olduğunu aktaran Güneş, diyabet hastalığına ilişkin bilgi verdi.

Diyabet hastalığında insülin tedavisini kullanmanın zorluğunu anlatan Güneş, şöyle konuştu:

"Her gün şekeri ölçmenizi gerektiren, ona göre dozunu ayarlamanızı gerektiren zahmetli bir tedavi süreci var. Son yıllarda kullanılan elektronik sistemlerle, insülin pompası kişinin şekerini ölçüp gerekli olan insülini sağlamaktadır. Diyabetli hastalarımızın bizlerden beklentisi, insülin pompalarının ve şeker ölçüm cihazlarının SGK kapsamı altına alınması, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çalışmalarını devam ettirmekte. İnşallah kısa sürede sonuçlanmasını arzu etmekteyiz."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız