İstanbul
Kapalı
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8215 %0.04
55,8698 %-0.21
6.797,31 %-0.25
86.273,60 %0.68
Muhalif. AK Parti Genel Başkanvekili Ala, partisinin Yenimahalle 8. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu:

AK Parti Genel Başkanvekili Ala, partisinin Yenimahalle 8. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu:

”Ekonomimizi her kesimin refahını çok daha arttıracak biçimde geliştirip, kalkındırıp yolumuza devam edeceğiz” ”Birleşmiş Milletler ağır bir vesayet altında, 5 adet ülkenin vesayeti altında”

AK Parti Genel Başkanvekili Ala, partisinin Yenimahalle 8. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu:
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Ekonomimizi her kesimin refahını çok daha arttıracak biçimde geliştirip, kalkındırıp yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Ala, Afitab Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Yenimahalle 8. Olağan İlçe Kongresi'nde, Türkiye'nin son yıllardaki kazanımlarında, teşkilatların payının önemini anlattı.

İsrail'in Filistin'deki katliamlarına değinen Ala, İsrail'in bombayla öldüremediklerini açlıkla, susuzlukla ve ilaçsızlıkla "şehit" ettiğini, dünyanın da bunu seyrettiğini söyledi.

Yaşananlar karşısında Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kuruluşların "pert olduğunu" aktaran Ala, "Birleşmiş Milletler, ağır bir vesayet altında. Yani biz içeride siyaseti vesayetten kurtardık. Siyaseti vesayetten kurtardığımız için de bu kadar yol aldık. Ama dışarıya baktığımız zaman, güçlü itirazlarımıza rağmen, Birleşmiş Milletler, 5 tane ülkenin vesayeti altında." diye konuştu.

Ala, "Karabağ işgal edilirken Azerbaycan'a 2 tahliye helikopteri gönderme imkanı olmayan Türkiye'nin" bugün ise bölgenin "azad edilmesi" için Azerbaycan'ın talep ettiği İHA ve SİHA'ları gönderen bir ülke haline geldiğini söyledi.

"Bunları biz görmemezlikten gelmiyoruz"

"Türkiye'nin ekomisini de nasıl 3 kat büyüttüysek, 13 kat daha büyütürüz. 3 kat daha, 5 kat daha büyütürüz. Elbette zaman zaman sıkıntılar oluyor. Bunları biz görmemezlikten gelmiyoruz." diyen Ala, şunları kaydetti:

"Bu ekonomik sıkıntılar da sizlere geliyordur. Tabii ki biz bunu bildiğimiz, gördüğümüz için de bir program hazırladık. Orta Vadeli Program diye de dünyaya bunu deklare ettik. Dünyada da o derecelendirme kuruluşları iki not birden arttırdı. Çünkü gördüler işin ne kadar ciddi hazırlandığını ve mesafe alacağını bildikleri için de bu notlamaları yapıyorlar. Biz de bu programı uyguluyoruz. İnşallah göreceksiniz ekonomimizi de çok daha her kesimin refahını arttıracak biçimde geliştirip kalkındırıp yolumuza devam edeceğiz. Onun için bu programı uyguluyoruz. Onun için bu kararları alıp bu kanunları çıkarıyoruz."

Kongrede, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Fethan Baykoç, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da bir konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız