İstanbul
Kapalı
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.673,82 %-0.51
Muhalif. ”8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali”nde ödüller sahiplerini buldu

”8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali”nde ödüller sahiplerini buldu

Bu yıl ”En İyi Kurmaca Kısa Film Ödülü”nü ulusal yarışmada Fırat Onar’ın ”Perdeler” filmi, uluslararası kategoride ise Rand Abu Fakher’in ”So We Live” filmi aldı

”8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali”nde ödüller sahiplerini buldu
Okunma Süresi: 4 dk

İSTANBUL (AA) Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteklediği, Fidan Sanat Vakfı tarafından düzenlenen "8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen ve Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan festivalin kapanış töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, festival düzenlemenin kolay bir şey olmadığına işaret ederek, Bakanlık olarak bu tarz festivalleri çok önemsediklerini söyledi.

Kültürün bir ticaret olmadığına dikkati çeken Demircan, bu festivalin diğer festivallere göre ayrı bir felsefeye, duyguya ve hassasiyete sahip olduğunun altını çizdi.

Törene konuk olan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'nun 153 kültür sanat noktasında birçok festivale de ilham verdiğini belirtti.

Yıldız, bu festivalin Hz. Muhammed'i anmak ve ona selam göndermek anlamında önemine vurgu yaparak, emeği geçenleri tebrik etti.

Festival Direktörü Cemil Nazlı da "8 yıldır elimizden geldiği kadarıyla bu isme (Hz. Muhammed'e) layık olmaya çalışıyoruz. Festivalde tüm gayreti gösteren genç arkadaşlara teşekkür ediyorum. Projeyi bugüne kadar getirmemizde bize güç verenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Fidan Sanat Vakfı Başkanı Abdülbaki Başer ise festivalde kendilerine destek veren tüm ekip ve kurumlara teşekkür etti.

"Son Taslak Endüstri Bölümü" ödülleri

Bu yıl festivalin "Son Taslak Endüstri Bölümü" kapsamında başvuran 52 proje arasından birinciliği "Güz" ile Şener Yiğit, "Hayırlı Olsun Ziyareti" ile Muaz Güneş ikinciliği, "Taş" projesiyle Havvanur Korkut da üçüncülüğü aldı.

Festivalin Kurumsal İş Ortağı TRT Genel Müdür Yardımcısı Ziyad Varol, birinciye ödülünü takdim ederken yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"TRT, olarak sinema alanında birçok faaliyet icra etmekle birlikte, böyle kıymetli bir festivalde olmaktan dolayı mutluluk ve onur duyuyoruz. Peygamber Efendimiz, tüm insanlığa gönderilmiş, hepimizin hayatında örnek bir şahsiyet. Aynı zamanda sinema son dönemlerde biraz da festivallerle birçok ideolojik çatışma alanına dönüşmeye başladı. Bunu maalesef üzülerek gözlemliyoruz. Bu anlamda bu festivalin ben çok güzel bir örneklik teşkil ettiğini düşünüyorum. Buraya katılan tüm yarışmacılara ve jüri üyelerimizin hepsine teşekkür ediyorum."

"Son Taslak Endüstri Bölümü"nde ayrıca "Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi Genç Yetenek Ödülü" "Kılavuz" kısa film projesiyle Nurten Altın'ın oldu.

"REMO Film Festival Desteği"ne yine "Taş" film projesiyle Havvanur Korkut değer görüldü.

Bu yıl festivalde 48 ülkeden 550 eser yarıştı

Festivalin "Uluslararası Yarışma" jüri başkanlığını Tunuslu usta yönetmen Nacer Khemir üstlenirken, jüride Azerbaycanlı yönetmen Ru Hasanov, İranlı yönetmen Nergis Abyar, Sırp yapımcı Igor Toholj, Mısırlı belgesel yönetmeni Assaad Taha yer aldı.

Uluslararası bölümde "En İyi Animasyon Kısa Film Ödülü"ne "It" filmi ile yönetmen Faye Xıa, "En İyi Belgesel Kısa Film Ödülü"ne "A Year in Exile" ile Malaz Usta, "En İyi Kurmaca Kısa Film Ödülü"ne "So We Live" ile Rand Abu Fakher değer görüldü.

Bu yıl aynı zamanda uluslararası jüri, her kategoride bir özel ödül belirledi. Jüri başkanı yönetmen Naceer Khemir'in takdim ettiği "Jüri Özel Ödülleri"ni animasyonda İran'dan Farnoosh Abedi'nin "The Sprayer", belgeselde İtalya'dan Francesco Di Giaio'nun "Father's Land", kurmacada Pakistan'dan Ali Sohail Jaura'nın "Murder Tongue" filmi kazandı.

Ulusal "En İyi Kurmaca Kısa Film Ödülü"nü "Perdeler" filmi aldı

Festivalin ulusal yarışmasında Mahmut Fazıl Coşkun'un başkanlık ettiği jüride, Kürşat Üresin, Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Selahattin Yusuf ve Sinan Albayrak filmleri değerlendirdi.

Ulusal bölümde "Jüri Özel Ödülleri"ni kurmaca kategorisinde Meryem Celal Yücel'in "Tombul" adlı yapımı, belgesel kategorisinde Semih Sağman'ın "Gulab Gul" ve animasyonda Muaz Güneş'in "Yasemin" filmi kazandı.

"En İyi Animasyon Kısa Film Ödülü"ne Mehmet Nuri Kaya'nın "Azami Nefes Sayısı", "En İyi Belgesel Kısa Film Ödülü"ne Yağmur Kartal'ın "OyuncakçıSaklı Yadigarlar" adlı yapımı değer görüldü.

Bu yıl "En İyi Kurmaca Kısa Film Ödülü"nü ise Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcı Ahmet Misbah Demircan, Batman'dan Fırat Onar'ın "Perdeler" filmine takdim etti.

Ödüllerin verilmesinin ardından kazananlarla toplu fotoğraf çekildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız